• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Foukaná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Foukaná buchta

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Foukaná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce máslo
    • čokoládová poleva
    • kokos s mandlemi na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme. Lehce vmícháme šlehačku a sníh z bílků. Polovinu nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a druhou polovinu obarvíme kakaem. Nalijeme na světlé těsto, uděláme mramor a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Sypeme kokosem s mletými mandlemi.
2
Po upečení je buchta krásně našlehaná a lehoučká.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka | 20. 4. 2007 14:43

    Vcera jsem buchtu upekla,a moc nadšená jsem nebyla,byla nízká a vzhledově nic moc,chyběl mi tam prášek do pečiva,ale na chut zase špatná nebyla,ale už ji péci nebudu.

  • majda | 17. 4. 2007 18:11

    dala jsem kyp.prášek a byl cítit,chce to jenom menší plech,buchta je jinak výborná opravdu lehoučká a našlehaná

  • Oli | 16. 4. 2007 12:44

    Souhlasím s Lucií, myslím, že by bylo možná lepší přidávat šlehačku a mouku střídavě, aby se to dalo míchat. Měla jsem stejný problém, proto jsem uprostřed přidávání mouky dala do těsta šlehačku a pak jsem přidala teprve zbytek mouky. Jinak chuťově je buchta moc dobrá.

  • Marketa Kralova | 16. 4. 2007 12:18

    Kde je, prosim, prasek do peciva?Buchta je nizka a na pohled nic moc.

  • M.V. | 16. 4. 2007 10:43

    Lucie nevím teda ale ja buchtu také vyzkoušela a byla výborná,je fakt že jsem dala toho másla asi o něco víc.Spíš jsem měla strach z té šlehačky aby se mi nesrazila při pečení.Buchta je opravdu výborná a hlavně nepřeslazená to mi nemusíme.takže jednička

  • Lucie Š. | 14. 4. 2007 12:23

    Když jsem přidala máslo a mouku do utřených žloutků s cukrem, vznikla z toho hrouda těsta, do které se už nic lehce vmíchat nedalo....

  • Jarka Oumarová | 10. 4. 2007 17:51

    Já to typuju, že Markéta si většinu receptů vymýšlí a tvoří sama. Sice ji osobně neznám, ale na ni by mi to sedělo. Jeví se mi jako velmi kreativní osoba :-)))

  • Irena Klasová | 10. 4. 2007 14:27

    Zase jedna další dobrůtka na víkend.Paní Markéto, kam Vy na ty skvělé recepty chodíte?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Kakao Kokos Máslo Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné langoše

Plněné langoše

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

100
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
76
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
70
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
65
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
61
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Foukaná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact