• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Italské pečivo zvané focaccia je krásně nadýchané a voní po bylinkách. Nesmí na ní chybět olivový olej a v našem případě ani černé olivy. Můžete ji jíst samotnou, se sýrem nebo třeba jako přílohu k zeleninovým salátům.

Suroviny

3 porce
    • 20
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      lžička olivový olej
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      hrst olivy
    • rozmarýn
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple kynout přibližně 40 minut.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Palici česneku na vršku seřízněte, dejte na kus alobalu, zalijte lžící olivového oleje a zabalte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 40 minut. Stroužky upečeného česneku vytlačte ze slupek.

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Každou roztáhněte rukama na placku vysokou asi 1 cm. Placky položte na plech vyložený pečicím papírem a prsty do nich udělejte těsně vedle sebe prohlubně. Zakapejte olivovým olejem, posypte mořskou solí, nahrubo posekaným pečeným česnekem, olivami a bylinkami a nechte ještě 10–15 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut. Placky nechte zchladnout a podávejte.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky Chléb & placky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Mořská sůl Olivový olej Olivy Rozmarýn Tymián

Jak na domácí pizzu?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvánky

Mrkvánky

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak na domácí pizzu?

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Penne se špenátem
Penne se špenátem
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Crinkles
Crinkles

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z…
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact