• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Italské pečivo zvané focaccia je krásně nadýchané a voní po bylinkách. Nesmí na ní chybět olivový olej a v našem případě ani černé olivy. Můžete ji jíst samotnou, se sýrem nebo třeba jako přílohu k zeleninovým salátům.

Suroviny

3 porce
    • 20
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      lžička olivový olej
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      hrst olivy
    • rozmarýn
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple kynout přibližně 40 minut.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Palici česneku na vršku seřízněte, dejte na kus alobalu, zalijte lžící olivového oleje a zabalte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 40 minut. Stroužky upečeného česneku vytlačte ze slupek.

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Každou roztáhněte rukama na placku vysokou asi 1 cm. Placky položte na plech vyložený pečicím papírem a prsty do nich udělejte těsně vedle sebe prohlubně. Zakapejte olivovým olejem, posypte mořskou solí, nahrubo posekaným pečeným česnekem, olivami a bylinkami a nechte ještě 10–15 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut. Placky nechte zchladnout a podávejte.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky Chléb & placky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Mořská sůl Olivový olej Olivy Rozmarýn Tymián

Jak na domácí pizzu?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu?

Poslední sledované recepty

59
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
55
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
18
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z…
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact