• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Florentýnky III.
Napište svůj komentář k receptu

Florentýnky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Florentýnky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 2-3
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček ovesné vločky
    • 250
      g hera
    • 1
      lžíce med
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g mandle
    • 100
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi rozpustíme Heru, zlehka na ní opražíme vločky a necháme vychladnout. Pak zamícháme všechny ingredience (vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva) a dáme 2-3 lžíce medu. Na pečící papír děláme lžičkou hromádky a doprostřed zapíchneme mandli nebo ořech. Hromádky dělat opravdu malinké, v troubě to hodně nabyde. Kdo má rád kokos, může dát do směsi kokos, popř. kandované ovoce... Pečeme tak na 180 °C, spíše sušit
2
Vhodné jako vánoční cukroví nebo i během roku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Florentýnky

Florentýnky

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana škarabelová | 19. 12. 2006 19:02

    náš recept je trochu jiný-bez vloček a jsou výborné.Nutno péct ve středně teplé troubě.

  • Věra Novotná | 5. 12. 2006 09:43

    Vloni na Vánoce jsem dělala a neměla jsem žádný problém. Letos určitě zopakuji. Nám moc chutnaly.

  • helena vejnarová | 4. 12. 2006 14:55

    teda nic moc rozteklo se mi to a na vánoční stul tedy nedoporučuji

  • Pavlína | 27. 10. 2005 21:41

    Hera se dává 250g.Není to těsto,je to hmota.o) takže dám to do mísy a je to taková lepivá kaše,lžičkou,kterou namáčím´do vody-aby se nelepila,dělám hrudky na plech.A rozteklo se to? Hmm,tak to netuším,kde udělali soudruzi z NDR chybu.o) Tak příště hodně štěstí

  • Kateřina Polenova | 27. 10. 2005 16:12

    tak jsem to vyzkousela no chutove je to dobry ale misto toho aby to nabylo tak se to rozteklo a byla z toho jedna placka tak jsem ji natrhala a da se to snist ale na vanocni stul asi ne

  • Kateřina Polenova | 27. 10. 2005 14:49

    kolik te hery a jak to testo vypada zda se mi to ponekud suche

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pražení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Kokos Mandle Med Ořechy Ovesné vločky Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Salámové špízy

Salámové špízy

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

290
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
14
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
11
Ostré řízky z krkovice
Ostré řízky z krkovice
10
Plněné papriky
Plněné papriky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

  • Recepty.cz
  • Florentýnky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact