• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Flank steak s hráškem a fazolkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Flank steak je maso z pupku zvířete. Jeho chuť je poměrně výrazná a konzistence spíše tužší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g steak vyzrálý flank steak
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 0,50
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžička med
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      jarní cibulka
    • 1
      ks fenykl
    • 200
      g mražený hrášek
    • 200
      g zelené fazolky mražené
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran potřete trochou oleje. Položte na pánev a po 4 minutách otočte, dopečte ještě 5 minut (čas závisí na výšce masa). Měl by být medium rare. Steak odložte na talíř a nechte odpočinout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Připravte omáčku: v misce prošlehejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hořčici, ocet, med, 1 nasekané chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje a lžíci vody. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do výpeku ze steaku přidejte lžíci oleje a snižte teplotu, přihoďte stroužek česneku nakrájený na tenké plátky a na proužky nakrájenou cibulku a fenykl. Restujte asi 2 minuty. Přisypte povolený hrášek a fazolky a restujte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a promíchejte se lžící připravené hořčičné omáčky.
4
Steak nakrájejte na plátky, položte na zeleninu, posypte na tenké proužky nakrájenou zbylou papričkou a servírujte s připravenou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Diane

Steak Diane

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Chilli papričky Dijonská hořčice Fenykl Jarní cibulka Med Mražený hrášek Olivový olej Pepř mletý Steak Sůl Zelené fazolky

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

15
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
15
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
13
Brusinková vodka
Brusinková vodka

Zajímavé články

4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Hvězda Pobřežní hlídky Nicole Eggertová: Přišla o prsa!

Hvězda Pobřežní hlídky Nicole Eggertová: Přišla o prsa!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Další doporučené recepty:

Flamendří česnečka
Flamendří česnečka
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammkuchen
Flammkuchen
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentský telecí řízek
Florentský telecí řízek
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact