• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Flank steak s hráškem a fazolkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Flank steak je maso z pupku zvířete. Jeho chuť je poměrně výrazná a konzistence spíše tužší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g steak vyzrálý flank steak
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 0,50
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžička med
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      jarní cibulka
    • 1
      ks fenykl
    • 200
      g mražený hrášek
    • 200
      g zelené fazolky mražené
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran potřete trochou oleje. Položte na pánev a po 4 minutách otočte, dopečte ještě 5 minut (čas závisí na výšce masa). Měl by být medium rare. Steak odložte na talíř a nechte odpočinout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Připravte omáčku: v misce prošlehejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hořčici, ocet, med, 1 nasekané chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje a lžíci vody. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do výpeku ze steaku přidejte lžíci oleje a snižte teplotu, přihoďte stroužek česneku nakrájený na tenké plátky a na proužky nakrájenou cibulku a fenykl. Restujte asi 2 minuty. Přisypte povolený hrášek a fazolky a restujte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a promíchejte se lžící připravené hořčičné omáčky.
4
Steak nakrájejte na plátky, položte na zeleninu, posypte na tenké proužky nakrájenou zbylou papričkou a servírujte s připravenou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Diane

Steak Diane

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Chilli papričky Dijonská hořčice Fenykl Jarní cibulka Med Mražený hrášek Olivový olej Pepř mletý Steak Sůl Zelené fazolky

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Apple crumble

Apple crumble

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

116
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
38
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…
38
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Flamendří česnečka
Flamendří česnečka
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammkuchen
Flammkuchen
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentský telecí řízek
Florentský telecí řízek
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact