• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fizol
Napište svůj komentář k receptu

Fizol

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fizol
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      hrst fazole
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 250
      ml sladká smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
2
Cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství. Z mouky a vody si udělám zátřepku (může být i hustší). Nechám převřít přibližně 3 minuty, dochutím solí, octem (3 lžíce), cukrem (2-3 lžíce). Přidám smetanu, kterou nechám jen prohřát.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sylva P. | 28. 11. 2008 10:40

    Z tohoto popisu jsem vedle. Vařím 20 let, ale větu: "cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství " teda nechápu.

  • Lucka Menzel | 12. 11. 2006 18:13

    Ano, presne tak, je to napsano slovensky-kuchta, za to se ceske vetsine omlouvam. Je to take recept, ktery pochazi z Vazce ( stredni slovensko). Brambory rozvarene vubec nejsou, staci vyzkouset. Pozadovane mnozstvi, znaci kucharenky do pozadovaneho mnozstvi polevky, muze byt i voda vrouci. Kuchta a kukta je rozhodne rozdil, jak tak koukam, rozdeleni Ceskoslovenska se opravdu na necem `vyznamenalo`!

  • eviku | 7. 11. 2006 17:39

    "Kuchta" v hovorové řeči??? Možná ve slovenské, já to v životě neslyšela. Ale KUKTA je výrobní značka tlakových hrnců, dovážely za "totáče" tuším z Maďarska.

  • Helika | 7. 11. 2006 07:29

    Papiňák po slovensky znamená Tlakový hrniec - v hovorovej reči "Kuchta", nie kukta. A myslím, že autor myslel tým že ..... doplníme do požadovaného množství ......., snáď to, že doplníme takým množstvom vriacej vody, koľko chceme mať porcií.

  • Simča Sládková | 6. 11. 2006 14:12

    Jano - jo, byl to KUKTA, kuchta jsem pro papiňák nikdy neslyřela...

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 13:44

    Jestli je kuchta papiňák, tak by mě zajímalo jak po hodině vaření vypadají ty brambory....

  • helenus | 6. 11. 2006 12:43

    kuchta je tlakový hrniec. nehovorí sa mu u vás aj "papiňák"? :-)

  • Jana | 6. 11. 2006 12:19

    Já myslím,že kuchta je papiňák.Aspoň tak nějak mi vytanulo,že v mládí bývaly reklamy na papiňák z Maďarska,a že se tam to jméno uvádělo.Nebo to bylo kukta?

  • Marie Horáková | 6. 11. 2006 10:26

    Co je to, prosím, kuchta ? Jinak si myslím, že brambory nakrájené na kostičky musí být po hodině varu zcela rozvařené a 3 min na provaření mouky je málo.

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 10:16

    Co to je kuchta ( hrnec )? Nerozumím - cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství ???Asi tam vypadlo nějaké slůvko!!! Co se vlastně má doplnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Luštěniny
Pokrmy Z brambor Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř celý Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
40
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
37
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Fizol
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact