• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fizol
Napište svůj komentář k receptu

Fizol

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fizol
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      hrst fazole
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 250
      ml sladká smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
2
Cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství. Z mouky a vody si udělám zátřepku (může být i hustší). Nechám převřít přibližně 3 minuty, dochutím solí, octem (3 lžíce), cukrem (2-3 lžíce). Přidám smetanu, kterou nechám jen prohřát.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sylva P. | 28. 11. 2008 10:40

    Z tohoto popisu jsem vedle. Vařím 20 let, ale větu: "cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství " teda nechápu.

  • Lucka Menzel | 12. 11. 2006 18:13

    Ano, presne tak, je to napsano slovensky-kuchta, za to se ceske vetsine omlouvam. Je to take recept, ktery pochazi z Vazce ( stredni slovensko). Brambory rozvarene vubec nejsou, staci vyzkouset. Pozadovane mnozstvi, znaci kucharenky do pozadovaneho mnozstvi polevky, muze byt i voda vrouci. Kuchta a kukta je rozhodne rozdil, jak tak koukam, rozdeleni Ceskoslovenska se opravdu na necem `vyznamenalo`!

  • eviku | 7. 11. 2006 17:39

    "Kuchta" v hovorové řeči??? Možná ve slovenské, já to v životě neslyšela. Ale KUKTA je výrobní značka tlakových hrnců, dovážely za "totáče" tuším z Maďarska.

  • Helika | 7. 11. 2006 07:29

    Papiňák po slovensky znamená Tlakový hrniec - v hovorovej reči "Kuchta", nie kukta. A myslím, že autor myslel tým že ..... doplníme do požadovaného množství ......., snáď to, že doplníme takým množstvom vriacej vody, koľko chceme mať porcií.

  • Simča Sládková | 6. 11. 2006 14:12

    Jano - jo, byl to KUKTA, kuchta jsem pro papiňák nikdy neslyřela...

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 13:44

    Jestli je kuchta papiňák, tak by mě zajímalo jak po hodině vaření vypadají ty brambory....

  • helenus | 6. 11. 2006 12:43

    kuchta je tlakový hrniec. nehovorí sa mu u vás aj "papiňák"? :-)

  • Jana | 6. 11. 2006 12:19

    Já myslím,že kuchta je papiňák.Aspoň tak nějak mi vytanulo,že v mládí bývaly reklamy na papiňák z Maďarska,a že se tam to jméno uvádělo.Nebo to bylo kukta?

  • Marie Horáková | 6. 11. 2006 10:26

    Co je to, prosím, kuchta ? Jinak si myslím, že brambory nakrájené na kostičky musí být po hodině varu zcela rozvařené a 3 min na provaření mouky je málo.

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 10:16

    Co to je kuchta ( hrnec )? Nerozumím - cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství ???Asi tam vypadlo nějaké slůvko!!! Co se vlastně má doplnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Luštěniny
Pokrmy Z brambor Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř celý Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Obložená vejce

Obložená vejce

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

236
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
171
Máslové řízky
Máslové řízky
141
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
37
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Fizol
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact