• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fizol
Napište svůj komentář k receptu

Fizol

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fizol
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      hrst fazole
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 250
      ml sladká smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
2
Cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství. Z mouky a vody si udělám zátřepku (může být i hustší). Nechám převřít přibližně 3 minuty, dochutím solí, octem (3 lžíce), cukrem (2-3 lžíce). Přidám smetanu, kterou nechám jen prohřát.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sylva P. | 28. 11. 2008 10:40

    Z tohoto popisu jsem vedle. Vařím 20 let, ale větu: "cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství " teda nechápu.

  • Lucka Menzel | 12. 11. 2006 18:13

    Ano, presne tak, je to napsano slovensky-kuchta, za to se ceske vetsine omlouvam. Je to take recept, ktery pochazi z Vazce ( stredni slovensko). Brambory rozvarene vubec nejsou, staci vyzkouset. Pozadovane mnozstvi, znaci kucharenky do pozadovaneho mnozstvi polevky, muze byt i voda vrouci. Kuchta a kukta je rozhodne rozdil, jak tak koukam, rozdeleni Ceskoslovenska se opravdu na necem `vyznamenalo`!

  • eviku | 7. 11. 2006 17:39

    "Kuchta" v hovorové řeči??? Možná ve slovenské, já to v životě neslyšela. Ale KUKTA je výrobní značka tlakových hrnců, dovážely za "totáče" tuším z Maďarska.

  • Helika | 7. 11. 2006 07:29

    Papiňák po slovensky znamená Tlakový hrniec - v hovorovej reči "Kuchta", nie kukta. A myslím, že autor myslel tým že ..... doplníme do požadovaného množství ......., snáď to, že doplníme takým množstvom vriacej vody, koľko chceme mať porcií.

  • Simča Sládková | 6. 11. 2006 14:12

    Jano - jo, byl to KUKTA, kuchta jsem pro papiňák nikdy neslyřela...

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 13:44

    Jestli je kuchta papiňák, tak by mě zajímalo jak po hodině vaření vypadají ty brambory....

  • helenus | 6. 11. 2006 12:43

    kuchta je tlakový hrniec. nehovorí sa mu u vás aj "papiňák"? :-)

  • Jana | 6. 11. 2006 12:19

    Já myslím,že kuchta je papiňák.Aspoň tak nějak mi vytanulo,že v mládí bývaly reklamy na papiňák z Maďarska,a že se tam to jméno uvádělo.Nebo to bylo kukta?

  • Marie Horáková | 6. 11. 2006 10:26

    Co je to, prosím, kuchta ? Jinak si myslím, že brambory nakrájené na kostičky musí být po hodině varu zcela rozvařené a 3 min na provaření mouky je málo.

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 10:16

    Co to je kuchta ( hrnec )? Nerozumím - cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství ???Asi tam vypadlo nějaké slůvko!!! Co se vlastně má doplnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Luštěniny
Pokrmy Z brambor Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř celý Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

194
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
150
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
127
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
111
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
102
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Fizol
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact