• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fizol
Napište svůj komentář k receptu

Fizol

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fizol
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      hrst fazole
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 250
      ml sladká smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
2
Cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství. Z mouky a vody si udělám zátřepku (může být i hustší). Nechám převřít přibližně 3 minuty, dochutím solí, octem (3 lžíce), cukrem (2-3 lžíce). Přidám smetanu, kterou nechám jen prohřát.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sylva P. | 28. 11. 2008 10:40

    Z tohoto popisu jsem vedle. Vařím 20 let, ale větu: "cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství " teda nechápu.

  • Lucka Menzel | 12. 11. 2006 18:13

    Ano, presne tak, je to napsano slovensky-kuchta, za to se ceske vetsine omlouvam. Je to take recept, ktery pochazi z Vazce ( stredni slovensko). Brambory rozvarene vubec nejsou, staci vyzkouset. Pozadovane mnozstvi, znaci kucharenky do pozadovaneho mnozstvi polevky, muze byt i voda vrouci. Kuchta a kukta je rozhodne rozdil, jak tak koukam, rozdeleni Ceskoslovenska se opravdu na necem `vyznamenalo`!

  • eviku | 7. 11. 2006 17:39

    "Kuchta" v hovorové řeči??? Možná ve slovenské, já to v životě neslyšela. Ale KUKTA je výrobní značka tlakových hrnců, dovážely za "totáče" tuším z Maďarska.

  • Helika | 7. 11. 2006 07:29

    Papiňák po slovensky znamená Tlakový hrniec - v hovorovej reči "Kuchta", nie kukta. A myslím, že autor myslel tým že ..... doplníme do požadovaného množství ......., snáď to, že doplníme takým množstvom vriacej vody, koľko chceme mať porcií.

  • Simča Sládková | 6. 11. 2006 14:12

    Jano - jo, byl to KUKTA, kuchta jsem pro papiňák nikdy neslyřela...

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 13:44

    Jestli je kuchta papiňák, tak by mě zajímalo jak po hodině vaření vypadají ty brambory....

  • helenus | 6. 11. 2006 12:43

    kuchta je tlakový hrniec. nehovorí sa mu u vás aj "papiňák"? :-)

  • Jana | 6. 11. 2006 12:19

    Já myslím,že kuchta je papiňák.Aspoň tak nějak mi vytanulo,že v mládí bývaly reklamy na papiňák z Maďarska,a že se tam to jméno uvádělo.Nebo to bylo kukta?

  • Marie Horáková | 6. 11. 2006 10:26

    Co je to, prosím, kuchta ? Jinak si myslím, že brambory nakrájené na kostičky musí být po hodině varu zcela rozvařené a 3 min na provaření mouky je málo.

  • Hana Rožníčková | 6. 11. 2006 10:16

    Co to je kuchta ( hrnec )? Nerozumím - cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství ???Asi tam vypadlo nějaké slůvko!!! Co se vlastně má doplnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Luštěniny
Pokrmy Z brambor Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř celý Sladká smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

30
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Klára Doležalová o Laďce Něrgešové: Tajit nádor? Těžké břímě!

Klára Doležalová o Laďce Něrgešové: Tajit nádor? Těžké břímě!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Fizol
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact