• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
Napište svůj komentář k receptu

Fish & chips

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
7fotografií
Nahrát fotku
 

Fish and chips je britská klasika, pokrm, který vznikl už v 19. století a stále se těší velké oblibě. Jedná se o rybu osmaženou v těstíčku a hranolky, obojí zakápnuté octem. Jídlo se tradičně servíruje v novinovém kornoutu, vy si ho můžete dát třeba do hrnečku.

Suroviny

4 porce
  • Na brambory:
    • 1
      kg brambory
    • sůl na dochucení
    • olej na smažení
  • Na rybu:
    • sůl na dochucení
    • 300
      ml voda nebo vychlazené černé pivo
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý na dochucení
    • 800
      g treska (filety)
    • jablečný ocet na dochucení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak ušlehejte řidší těstíčko. Kousky ryby osolte, opepřete, obalte v těstíčku a smažte asi 6 až 8 minut v hluboké pánvi dozlatova.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Brambory očistěte a oloupejte. Každou poté nakrájejte podélně na 6 až 8 dílků. Smažte v hluboké pánvi dozlatova, až začnou okraje hnědnout.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření

3
Rybu a brambory podávejte dohromady, dochuťte (mořskou) solí a zakápněte jablečným octem, který dodá celé kombinaci patřičný švih a charakter.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hranolky

Hranolky

Rybí steak

Rybí steak

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 31. 7. 2013 22:05

    Na kolik stupňů u ryby a na kolik stupňů u brambor má být olej rozpálen?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Pokrmy Z brambor Rybí Oběd Večeře Smažení Fritování Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Jablečný ocet Olej Pepř mletý Sůl Treska Vejce Voda

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

136
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
60
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
28
Francouzský dresing
Francouzský dresing
26
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish and chips
Fish and chips
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
Fishcake
Fishcake
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact