• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
Napište svůj komentář k receptu

Fish & chips

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
Fish & chips
7fotografií
Nahrát fotku
 

Fish and chips je britská klasika, pokrm, který vznikl už v 19. století a stále se těší velké oblibě. Jedná se o rybu osmaženou v těstíčku a hranolky, obojí zakápnuté octem. Jídlo se tradičně servíruje v novinovém kornoutu, vy si ho můžete dát třeba do hrnečku.

Suroviny

4 porce
  • Na brambory:
    • 1
      kg brambory
    • sůl na dochucení
    • olej na smažení
  • Na rybu:
    • sůl na dochucení
    • 300
      ml voda nebo vychlazené černé pivo
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý na dochucení
    • 800
      g treska (filety)
    • jablečný ocet na dochucení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak ušlehejte řidší těstíčko. Kousky ryby osolte, opepřete, obalte v těstíčku a smažte asi 6 až 8 minut v hluboké pánvi dozlatova.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Brambory očistěte a oloupejte. Každou poté nakrájejte podélně na 6 až 8 dílků. Smažte v hluboké pánvi dozlatova, až začnou okraje hnědnout.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření

3
Rybu a brambory podávejte dohromady, dochuťte (mořskou) solí a zakápněte jablečným octem, který dodá celé kombinaci patřičný švih a charakter.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hranolky

Hranolky

Rybí steak

Rybí steak

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 31. 7. 2013 22:05

    Na kolik stupňů u ryby a na kolik stupňů u brambor má být olej rozpálen?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Maso Pokrmy Z brambor Rybí Oběd Večeře Smažení Fritování Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Jablečný ocet Olej Pepř mletý Sůl Treska Vejce Voda

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Krémová polévka

Krémová polévka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

61
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
31
Domácí kečup
Domácí kečup
30
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
28
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish and chips
Fish and chips
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
Fishcake
Fishcake
  • Recepty.cz
  • Fish & chips
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact