• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fish and chips - po česku
Napište svůj komentář k receptu

Fish and chips - po česku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 100
      ml hladká mouka odměřit v nálevce (skleničce)
    • 100
      ml pivo , mléko, sodovka nebo voda
    • sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek vyšlehaný na sníh
    • 2
      ks filé z tresky
    • pepř mletý
    • ubrousek
    • olej
    • koření na ryby dle chuti
    • citronová šťáva dle chuti
    • 400
      g brambory nebo bramborové hranolky, cca

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je můžeme pokapat citronovou šťávou, nechat krátce proležet, osušit a poté osolit. Další varianta je použití koření na ryby...
2
Těstíčko:
3
Mouku smícháme se solí, žloutkem, pivem (mlékem, sodovkou či vodou) v poměru 1:1, necháme krátce proležet, promícháme a těsně před smažením vmícháme zlehka sníh z bílku.
4
Kousky ryby v těstíčku namáčíme a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a pak rovnou na talíř ke smaženým osoleným hranolkům a obloze dle chuti.
5
Někdo přidává do těstíčka cukr, někdo podává společně s jablečným octem, kterým na talíři dochutí dle svého. Zkrátka každý podle svého, prostě po česku.
6
Bramborové hranolky, pokud si je chcete dělat sami: oloupeme brambory (nejlépe moučné), nakrájíme na stejně široké hranolky, osušíme, dáme do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (nejlépe v sítu) nebo do fritézy. Smažíme cca 8 minut, poté vyjmeme, necháme minutku odpočinout a do rozpáleného oleje je opět vrátíme a dosmažíme dozlatova. Vyndáme, necháme okapat, osolíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fish and chips

Fish and chips

Fish & chips

Fish & chips

Mac and cheese

Mac and cheese

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 11. 10. 2016 21:01

    Super :p

  • Darina | 15. 4. 2016 20:14

    Tohle jime u me hostitelske rodiny a je to vyborny a ikdyz jsem doma nikdy rybu s hranolkama doma nejedla, rychle jsem si zvykla :))

  • Jitka | 3. 6. 2015 14:49

    Super jídlo, dělala jsem to prvně a chvály bylo jako nikdy jindy a to jsem vlastně téměř nevařila : D

  • PATY | 27. 2. 2015 05:53

    TO ZBOZNUJEME <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Citronová šťáva Filé z tresky Hladká mouka Koření na ryby Olej Pepř mletý Pivo Sůl Ubrousek Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

107
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
73
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
71
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
63
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
61
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish & chips
Fish & chips
Fish and chips
Fish and chips
Fishcake
Fishcake
Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l…
Fitness jogurtový koláč nepečený
Fitness jogurtový koláč nepečený
  • Recepty.cz
  • Fish and chips - po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact