• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filety ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Opravdu pestrým a výživným pokrmem, na kterém si pochutnají gurmáni všech generací jsou tyto vynikající filety ze pstruha s čočkovým salátem. Připravte si je podle podrobného receptu časopisu F.O.O.D. ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 2
      ks paprika
    • petrželka hladkolistá
    • olivový olej
    • 2
      šálek hnědá čočka předvařená
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 600
      g pstruh filety pstruha lososovitého
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Očistěte zeleninu. Cibuli pokrájejte na klínky, celer na plátky, papriku na kousky velikosti sousta, petrželku nasekejte. Ve větší pánvi nebo woku rozehřejte asi lžíci oleje, přidejte papriku a restujte asi 3 minuty, pak přidejte celer a cibuli a pomalu restujte další 3 minuty. Zelenina by měla zůstat křupavá. Nakonec přidejte propláchnutou čočku a už jen lehce prohřejte. Směs osolte, opepřete a dochuťte asi dvěma lžícemi citronové šťávy.

RADA: Krájení cibule

2
Rybí filety osušte papírovou utěrkou, můžete je nechat v celku, nebo rozkrojit na porce. Ve větší pánvi rozehřejte máslo, vložte kusy ryby kůží dolů a nechte asi 2 minuty opékat. Přidejte neoloupané jen lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Nyní pánev chytněte za rukojeť, nakloňte a lžící přelévejte horké napěněné máslo přes rybu. Vždy asi půl minuty přes každý filet, rybí maso bude postupně měnit barvu podle toho, jak se bude na povrchu tepelně upravovat.

RADA: Máslo bez lednice

3
Čočkový salát rozdělte na talíře, přidejte rybí filety, ty osolte a opepřete. Vše zakápněte výpekem z pánve a citronovou šťávou a zasypte nasekanou petrželkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh na oříškách

Pstruh na oříškách

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Citronová šťáva Hnědá čočka Máslo Olivový olej Paprika Petrželka Pstruh Řapíkatý celer Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Jablečná buchta
Jablečná buchta
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
22
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphyová v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphyová v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Filety s provensálskou omáčkou
Filety s provensálskou omáčkou
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filmová zelňačka
Filmová zelňačka
Fish & chips
Fish & chips
Fish and chips
Fish and chips
  • Recepty.cz
  • Filety ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact