• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filety s koprovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Filety s koprovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g filety z tresky, okouna, štiky, pstruha... cca
    • sůl
    • bílý pepř
    • citronová šťáva
    • kopr
    • máslo nebo olej na smažení
  • Na přeliv:
    • 40
      g máslo
    • 10
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kopr čerstvě nasekaný
    • sůl
    • 180
      ml mléko plnotučné nebo smetana na vaření, cca
    • citronová kůra
    • citronová šťáva
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran.

RADA: Jak připravit české ryby

2
Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chutě.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na fenyklu a grapefruitu

Ryba na fenyklu a grapefruitu

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Fish and chips

Fish and chips

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh Candát Okoun Treska
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Filety Hladká mouka Kopr Máslo Mléko Sůl

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

60
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
29
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
Filety s česnekovými výhonky
Filety s česnekovými výhonky
Filety s provensálskou omáčkou
Filety s provensálskou omáčkou
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
Filety z pangasia s houbovým dipem
Filety z pangasia s houbovým dipem
  • Recepty.cz
  • Filety s koprovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact