• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha v bramborové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha v bramborové krustě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha v bramborové krustě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pstruh stačí 1/2 ze pstruha cca 250g
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sůl
    • olej
    • 1
      lžička máslo
    • 250
      g okurka cuketa
    • 1
      lžíce kopr nebo petrželka, pažitka - čerstvé
    • 0,15
      l smetana
    • 1
      lžička jablečný ocet
    • 1
      lžička cibule krájená najemnou
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, lžičku hladké mouky, sůl a trošku nasekaného kopru. Pstruha obalíme v mouce a v bramboře rozmíchané s vejci a vložíme do mírně rozpáleného oleje (je dobré použít teflonovou pánev, ryba se na to nelepí). Opečeme do zlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek.
2
Přitom oloupeme okurku, podélně rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na 0,5 cm silná půlkolečka - (spíš podkůvky nebo účka). Cibuli zpěníme na másle, přidáme okurky, 3 min. orestujeme a zalijeme smetanou. Krátce provaříme (taky asi 3 min.). Zakápneme lehce jablečným octem. Kdo chce, může dát 1 dl kyselejšího bílého vína(Ryzlink..), smetana tím zhoustne a dosolíme podle chuti. Popř. opepříme bílým pepřem, přidáme nasekaný kopr nebo petrželku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elisabetha | 17. 11. 2010 13:29

    Výborný recept, povedl se a všem moc chutnal !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Jablečný ocet Kopr Máslo Okurka Olej Pstruh Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Plněné batáty

Plněné batáty

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

83
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
29
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha v bramborové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact