• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha v bramborové krustě
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha v bramborové krustě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha v bramborové krustě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pstruh stačí 1/2 ze pstruha cca 250g
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sůl
    • olej
    • 1
      lžička máslo
    • 250
      g okurka cuketa
    • 1
      lžíce kopr nebo petrželka, pažitka - čerstvé
    • 0,15
      l smetana
    • 1
      lžička jablečný ocet
    • 1
      lžička cibule krájená najemnou
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce, lžičku hladké mouky, sůl a trošku nasekaného kopru. Pstruha obalíme v mouce a v bramboře rozmíchané s vejci a vložíme do mírně rozpáleného oleje (je dobré použít teflonovou pánev, ryba se na to nelepí). Opečeme do zlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek.
2
Přitom oloupeme okurku, podélně rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na 0,5 cm silná půlkolečka - (spíš podkůvky nebo účka). Cibuli zpěníme na másle, přidáme okurky, 3 min. orestujeme a zalijeme smetanou. Krátce provaříme (taky asi 3 min.). Zakápneme lehce jablečným octem. Kdo chce, může dát 1 dl kyselejšího bílého vína(Ryzlink..), smetana tím zhoustne a dosolíme podle chuti. Popř. opepříme bílým pepřem, přidáme nasekaný kopr nebo petrželku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elisabetha | 17. 11. 2010 13:29

    Výborný recept, povedl se a všem moc chutnal !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Jablečný ocet Kopr Máslo Okurka Olej Pstruh Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha v bramborové krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact