• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pstruh má velmi mnoho výhod, jeho maso má delikátní jemnou chuť a jeho příprava není náročná. Jeho chuť není třeba zvýrazňovat kořením, stačí jen špetka. Skvěle jej doplníte salátem z čočky Beluga, kterou před přípravou není třeba namáčet, oproti klasické čočce.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čočka Beluga
    • olivový olej
    • 3
      ks citron
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 4
      ks pstruh filet
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, dobře osolte a opepřete. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, petržel nasekejte nahrubo a vše přimíchejte k čočce.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, naskládejte na ni filety kůží dolů, osolte je, opepřete a restujte asi 2 minuty. Přilijte šťávu z jednoho a půl citronu, přidejte máslo a přiveďte k varu. Omáčkou 1–2 minuty pomalu přelévejte filety. Horká tekutina se postará o to, aby se ryba svrchu zlehka tepelně upravila. Filety podávejte s čočkovým salátem, přelité zbytkem výpeku a skrojky posledního citronu.

RADA: Jak grilovat ryby!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

Carpaccio ze pstruha s olivovou…

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Čočka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Pstruh Ředkvička Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Krémová polévka

Krémová polévka

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale...

Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale...

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
Filety po italsku
Filety po italsku
  • Recepty.cz
  • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact