• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks filety
    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Omáčka
    • 0,20
      l bílé víno - suché
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek pažitka
    • 1
      špetka sůl
    • 60
      g máslo
    • 700
      g brambory
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku. Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme. Přidáme dle chuti máslo a dochutíme.
2
Z candáta uděláme filety a maso zbavíme žeberních kostí. Filety dobře osušíme, osolíme a poprášíme moukou a důkladně oklepeme.
3
Na pánvi rozehřejeme máslo. Filety dáme na pánev, kůží dolů a opečeme asi 4 minuty. Otočíme a vaříme další minutu. Přendáme na talíř, pánev zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme smetanu, zavaříme a dochutíme.
4
Na talíř dáme šťouchané brambory, rybu a podlijeme omáčkou.
5
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Zdeněk Pohlreich*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou

Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

Candát se šťouchaným bramborem s…

Treska se šťouchaným hráškem a kapustou

Treska se šťouchaným hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Citron Filety Hladká mouka Jarní cibulka Máslo Pažitka Pepř mletý Petržel Šalotka Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Pečený kapr

Pečený kapr

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Košovská specialita

Košovská specialita

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
29
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Filé zapečené s nivou
Filé zapečené s nivou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Filet mignon a fazolový humus
Filet mignon a fazolový humus
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filety (nejen) se zeleninou
Filety (nejen) se zeleninou
Filety na zelenině - zapečené
Filety na zelenině - zapečené
  • Recepty.cz
  • Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact