• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Fíkové oválky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fíkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g fíky
    • 100
      g cukr mletý
    • 100
      g ořechy mleté
    • 100
      g perník mletý
    • hnědý rum
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Fíky nasekáme nadrobno, smícháme s cukrem a ořechy. Do směsi přidáme tolik rumu, aby vzniklo těsto, které se bude dát rozválet na 4-5 mm. Těsto musíme rozvalovat mezi fóliemi, protože se bude dost lepit. Z těsta vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Aby se formička nelepila a dalo se vykrajovat, namáčíme ji do mletého cukru.
2
Vykrájené tvary necháme na rovné ploše (na pečícím papíře) do druhého dne oschnout. Po zaschnutí je namáčíme do polevy z bílé čokolády a zdobíme tmavou čokoládou.
3
Uchováváme v chladu, dobře zabalené v alobalu, aby rum zbytečně nevysychal. Jednotlivé vrstvy proložíme pečícím papírem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fíkové čatní

Fíkové čatní

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Fíkové koláčky

Fíkové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RK | 5. 12. 2006 11:18

    Mám od kamarádky velmi podobný recept a je to úžasné. Pokud se vám nechce vykrajovat, stačí vyválet placku do obdélníku a nakrájet na čtverečky nebo obdélníčky. Fíky jsem nasekala na robotu, ten si s nimi poradí rychle a bez lepení. Kdo nemá rád čokoládu, může polít klasickou cukrovou polevou s rumem, je to taky moc dobré.

  • Mila Veselá | 7. 12. 2005 16:00

    Omlouvám se, perník patří do těsta. Strouhaný perník se kupuje jednak v kuse, tzv. perník na strouhání nebo tentýž již nastrouhaný. Nahradit se dá třeba rumovými perníčky, ale pak bych ubrala trochu cukru, protože jsou se sladkou polevou.

  • Zdenka | 7. 12. 2005 13:52

    V integrenciach sa píše i strúhaný perník, ale v popise sa neuvádza.Ale chcela by som sa spytať, na Slovensku nie je dostať strúhaný perník, môže niekto poradiť, čím ho je možné nahradiť?Ďakujem

  • Mila Veselá | 25. 11. 2005 09:42

    Normální sušené fíky. Špatně se sekají nadrobno, hrozně se to lepí, ale výsledná chuť je báječná. Ještě zapátrám ve fotkách a pošlu obrázek, ale mám pocit, že loni jsem nedělala oválky, ale trojúhelníčky.

  • Marcela Tafilová | 24. 11. 2005 20:02

    Chtěla jsem se zeptat,jaké ty fíky mají být,sušené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Syrové Chlazení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Fíky Hnědý rum Ořechy Perník Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
46
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact