• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Fíkové oválky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fíkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g fíky
    • 100
      g cukr mletý
    • 100
      g ořechy mleté
    • 100
      g perník mletý
    • hnědý rum
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Fíky nasekáme nadrobno, smícháme s cukrem a ořechy. Do směsi přidáme tolik rumu, aby vzniklo těsto, které se bude dát rozválet na 4-5 mm. Těsto musíme rozvalovat mezi fóliemi, protože se bude dost lepit. Z těsta vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Aby se formička nelepila a dalo se vykrajovat, namáčíme ji do mletého cukru.
2
Vykrájené tvary necháme na rovné ploše (na pečícím papíře) do druhého dne oschnout. Po zaschnutí je namáčíme do polevy z bílé čokolády a zdobíme tmavou čokoládou.
3
Uchováváme v chladu, dobře zabalené v alobalu, aby rum zbytečně nevysychal. Jednotlivé vrstvy proložíme pečícím papírem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fíkové čatní

Fíkové čatní

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Fíkové koláčky

Fíkové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RK | 5. 12. 2006 11:18

    Mám od kamarádky velmi podobný recept a je to úžasné. Pokud se vám nechce vykrajovat, stačí vyválet placku do obdélníku a nakrájet na čtverečky nebo obdélníčky. Fíky jsem nasekala na robotu, ten si s nimi poradí rychle a bez lepení. Kdo nemá rád čokoládu, může polít klasickou cukrovou polevou s rumem, je to taky moc dobré.

  • Mila Veselá | 7. 12. 2005 16:00

    Omlouvám se, perník patří do těsta. Strouhaný perník se kupuje jednak v kuse, tzv. perník na strouhání nebo tentýž již nastrouhaný. Nahradit se dá třeba rumovými perníčky, ale pak bych ubrala trochu cukru, protože jsou se sladkou polevou.

  • Zdenka | 7. 12. 2005 13:52

    V integrenciach sa píše i strúhaný perník, ale v popise sa neuvádza.Ale chcela by som sa spytať, na Slovensku nie je dostať strúhaný perník, môže niekto poradiť, čím ho je možné nahradiť?Ďakujem

  • Mila Veselá | 25. 11. 2005 09:42

    Normální sušené fíky. Špatně se sekají nadrobno, hrozně se to lepí, ale výsledná chuť je báječná. Ještě zapátrám ve fotkách a pošlu obrázek, ale mám pocit, že loni jsem nedělala oválky, ale trojúhelníčky.

  • Marcela Tafilová | 24. 11. 2005 20:02

    Chtěla jsem se zeptat,jaké ty fíky mají být,sušené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Syrové Chlazení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Fíky Hnědý rum Ořechy Perník Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Jablečná buchta
Jablečná buchta
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact