• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Fíkové oválky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fíkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g fíky
    • 100
      g cukr mletý
    • 100
      g ořechy mleté
    • 100
      g perník mletý
    • hnědý rum
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Fíky nasekáme nadrobno, smícháme s cukrem a ořechy. Do směsi přidáme tolik rumu, aby vzniklo těsto, které se bude dát rozválet na 4-5 mm. Těsto musíme rozvalovat mezi fóliemi, protože se bude dost lepit. Z těsta vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Aby se formička nelepila a dalo se vykrajovat, namáčíme ji do mletého cukru.
2
Vykrájené tvary necháme na rovné ploše (na pečícím papíře) do druhého dne oschnout. Po zaschnutí je namáčíme do polevy z bílé čokolády a zdobíme tmavou čokoládou.
3
Uchováváme v chladu, dobře zabalené v alobalu, aby rum zbytečně nevysychal. Jednotlivé vrstvy proložíme pečícím papírem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fíkové čatní

Fíkové čatní

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Fíkové koláčky

Fíkové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RK | 5. 12. 2006 11:18

    Mám od kamarádky velmi podobný recept a je to úžasné. Pokud se vám nechce vykrajovat, stačí vyválet placku do obdélníku a nakrájet na čtverečky nebo obdélníčky. Fíky jsem nasekala na robotu, ten si s nimi poradí rychle a bez lepení. Kdo nemá rád čokoládu, může polít klasickou cukrovou polevou s rumem, je to taky moc dobré.

  • Mila Veselá | 7. 12. 2005 16:00

    Omlouvám se, perník patří do těsta. Strouhaný perník se kupuje jednak v kuse, tzv. perník na strouhání nebo tentýž již nastrouhaný. Nahradit se dá třeba rumovými perníčky, ale pak bych ubrala trochu cukru, protože jsou se sladkou polevou.

  • Zdenka | 7. 12. 2005 13:52

    V integrenciach sa píše i strúhaný perník, ale v popise sa neuvádza.Ale chcela by som sa spytať, na Slovensku nie je dostať strúhaný perník, môže niekto poradiť, čím ho je možné nahradiť?Ďakujem

  • Mila Veselá | 25. 11. 2005 09:42

    Normální sušené fíky. Špatně se sekají nadrobno, hrozně se to lepí, ale výsledná chuť je báječná. Ještě zapátrám ve fotkách a pošlu obrázek, ale mám pocit, že loni jsem nedělala oválky, ale trojúhelníčky.

  • Marcela Tafilová | 24. 11. 2005 20:02

    Chtěla jsem se zeptat,jaké ty fíky mají být,sušené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Syrové Chlazení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Fíky Hnědý rum Ořechy Perník Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Fíkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact