• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg telecí maso (plecko nebo krkovice)
    • 50
      g máslo
    • 500
      g cibule
    • vývar (na podlévání)
    • 250
      g šunka (pražská, v celku)
    • smetana (několik lžic)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • nakládané okurky
    • 1
      ks vařená vejce (natvrdo)
  • Na knedlíky
    • 8
      ks žemle (nebo rohlíky, nakrájené na kostičky) )
    • 3
      lžíce máslo (lze i sádlo)
    • 1
      ks cibule
    • petrželka
    • 400
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce hrubá mouka (+ na obalení)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte máslo, osmažte cibuli dozlatova, vložte maso, osmažte ze všech stran, podlijte vývarem a poduste doměkka. Nakonec vmíchejte pokrájenou šunku, zahustěte smetanou rozmíchanou s moukou a na závěr vmíchejte nadrobno nakrájené okurky a vejce.
2
Na knedlíky opečte dokřupava na tuku nakrájené pečivo, cibuli a trochu sekané petrželky. Nechte vychladnout a v míse přelijte mlékem s vejci a solí, mléko nechte do žemlí zcela vsáknout. Vmíchejte mouku a ze vzniklé hmoty tvarujte kulaté knedlíky o velikosti pingpongových míčků. Obalte je v mouce a ve vroucí osolené vodě povařte asi 15 minut, až zpevní. Podávejte ke guláši.
3
----
4
//Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Nakládané okurky Pepř mletý Petrželka Smetana Sůl Šunka Telecí maso Vařená vejce Vejce Vývar Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Slaný dort II.

Slaný dort II.

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
30
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Fežoáda
Fežoáda
Fialový koktejl
Fialový koktejl
Fíkové čatní
Fíkové čatní
Fíky s ochuceným sirupem
Fíky s ochuceným sirupem
  • Recepty.cz
  • Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact