• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
Napište svůj komentář k receptu

fermentované zelí (a la Kimchi)

0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 6 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí  (a la Kimchi)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Základ
    • 500
      g bílé zelí
    • 250
      g mrkev
    • 10
      g zázvor
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule lépe jarní cibulka
  • Pasta
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce škrob
    • chilli pasta na kimchi
    • 5
      lžíce rybí omáčka
  • Kromě toho
    • sůl růžová
    • cukr hnědý

Postup přípravy receptu

1
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala ve zdejším asijském bistru. Bílé zelí nakrájím/ nakrouhám na tenké plátky, vložím do mísy a spařím horkou vodou, až je všechno zelí pod vodou. Spařené zelí takto nechám odpočívat při pokojové teplotě cca 6 hodin. Mrkev nakrájím na jemné proužky, česnek nakrájím na plátky, 1/2 zázvoru najemno nastrouhám a zbylou polovinu nechám na plátky - lze nakrájet na kostičky, ale osobně nerada kousnu do zázvoru. Cibulku nakrájím na menší kolečka, zelenou cibulku na zhruba 1cm dlouhé kousky. Lze přidat například ředkev.
2
Do hrnce dám cca 100 ml vody a 1 lžičku škrobu (ideálně tapiokový, ale stejnou funkci udělá i kukuřičný) a dám vařit. Za stálého míchání čekám, až směs začne houstnout, trvá to cca 3 - 5 minut. V případě potřeby přidám vodu nebo škrob, abych měla konzistenci tekoucí kaše. Do hotové směsi vmíchám chilli - doporučuji přímo chilli na kimchi, nebo rovnou použít chilli pastu, a rybí omáčku.
3
Ze zelí si sliji přebytečnou vodu (doporučuji si alespoň 0,5 l nechat). Přidám pokrájenou mrkev, cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor (zázvorové plátky dávám navrch naplněné sklenice), přidám připravenou pastu, sůl (růžovou ) a cukr (lépe hnědý, já používám palmový) a řádně promíchám (rukama v rukavicích).
4
Promíchanou směs dám do uzavíratelných dóz - používám zavařovací sklenice, na toto množství potřebuji 2-3 sklenice (0,7l). Nádobu plním cca 1-1,5 cm pod okraj a doplním slitou vodou ze zelí tak, aby bylo vše ponořené. Navrch dám plátky zázvoru, pořádně zatáhnu víčko, otočím dnem vzhůru pro kontrolu a nechávám kvasit při pokojové teplotě cca 3 dny (v zimě dávám nad radiátor). Zhruba druhý den by se měly už ve sklenici začít dělat bublinky. Důležité je sklenici otevírat pomalu, lahev je natlakovaná! Po 3 dnech dejte zelí do lednice, ať se přeruší proces kvašení. V lednici vám vydrží několik měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát po čínsku

Zelný salát po čínsku

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Čerstvé kimchi

Čerstvé kimchi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové
Vaření Chlazení Kvašení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Asie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Chilli pasta Cibule Cukr Mrkev Rybí omáčka Škrob Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Cuketový perník
Cuketový perník
19
Cuketové placičky
Cuketové placičky

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Jasmina Alagič vyděsila fanoušky: Nebezpečný hazard nad mořem!

Jasmina Alagič vyděsila fanoušky: Nebezpečný hazard nad mořem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem
Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím…
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s mandlemi
Fenyklový salát s pomerančem
Fenyklový salát s pomerančem
Ferrero Rocher na plechu
Ferrero Rocher na plechu
Feťácké maso
Feťácké maso
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
  • Recepty.cz
  • fermentované zelí (a la Kimchi)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact