• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fenyklový salát s červeným pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Fenyklový salát s červeným pomerančem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fenyklový salát s červeným pomerančem
Fenyklový salát s červeným pomerančem
Fenyklový salát s červeným pomerančem
Fenyklový salát s červeným pomerančem
Fenyklový salát s červeným pomerančem
Fenyklový salát s červeným pomerančem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Ačkoli zatím fenykl nedostál v naší kuchyni takové obliby, jako v např. v té středomořské, pomalu se dostává na výslunní. V salátu s červeným pomerančem si ho můžete vychutnat v jeho syrové podobě, do nějž zpracujete kromě bulv i lístky, kterými pokrm skvěle dozdobíte.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks fenykl
    • 3
      ks pomeranč červený
    • 4
      hrst salátové listy mix (špenát, řepa, rukola)
    • 1
      ks šalotka
    • 4
      lžíce pistácie
  • Zálivka
    • 0,50
      hrnek olivový olej
    • 4
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžíce med nebo agávový sirup
    • 2
      lžička hořčice estragonová
    • 1
      stroužek česnek drcený
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na větší kusy. Bulvy rozčtvrťte, dejte na 15 minut zkřehnout do studené vody, osušte je a nakrájejte na mandolíně.

RADA: Jak si usnadnit přípravu dresinků

2
Pomeranče ostrým nožem oloupejte tak, abyste je zbavili i blány, potom je nakrájejte na kolečka. Šalotku nakrájejte najemno. Ve velké míse promíchejte fenykl s lístky špenátu, šalotkou, pistáciemi a zálivkou. Přidejte pomeranče a nechte 30 minut odležet v ledničce. Salát podávejte posypaný lístky fenyklu.

RADA: Mytí šalotky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na fenyklu a grapefruitu

Ryba na fenyklu a grapefruitu

Fenyklový salát s mandlemi

Fenyklový salát s mandlemi

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty FOOD
Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Fenykl Hořčice Med Olivový olej Pistácie Pomeranč Salátové listy Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

173
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
144
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
88
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
86
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
63
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Fenyklová směs
Fenyklová směs
Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Fenyklový salát
Fenyklový salát
Fenyklový salát s čínským zelím
Fenyklový salát s čínským zelím
Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
Fenyklový salát s jablkem a parmskou…
Fenyklový salát s kuřecím masem
Fenyklový salát s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Fenyklový salát s červeným pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact