• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazulačka
Napište svůj komentář k receptu

Fazulačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazulačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g fazole
    • 1
      mrkev
    • 1
      petržel
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      cibule
    • nové koření
    • bobkový list
    • majoránka
    • sůl
    • česnek
    • 1
      ks masox
    • 2,50
      dl smetana
    • pepř celý i mletý
    • 2
      lžíce ocet
    • zasmážka

Postup přípravy receptu

1
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik kuliček nového koření a pepře, 2-3 bobkové listy, mrkev a petržel, kůži ze slaniny, uzavřeme hrnec a dáme vařit. Vaříme asi půl hodiny, pak vypneme a počkáme, až hrnec přestane syčet.
2
Zatím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a rozškvaříme na pánvičce. Přidáme pokrájenou cibuli a společně se slaninou osmažíme. Hrnec otevřeme, vyndáme z polévky kuličky koření a bobkový list (vyhodíme), mrkev a petržel (pokrájíme a vrátíme do polévky) a kůži ze slaniny (dáme pejskovi).
3
Do polévky nasypeme obsah pánvičky, vlijeme smetanu, osolíme, přidáme kostku masoxu nebo slepičího bujonu a za občasného míchání přivedeme znovu k varu a zahustíme zásmažkou (můžeme použít hotovou z krabičky). Okořeníme mletým pepřem a majoránkou, přidáme ocet a ještě chvíli vaříme.
4
Nakonec přidáme rozetřený česnek a dále nevaříme. Na talíři sypeme zelenou petrželkou nebo pažitkou. Polévka je velmi vydatná, s krajícem chleba je to sytá večeře.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzka1171 | 10. 10. 2012 18:28

    Vařila jsem dle receptu už několikrát, výborná polévka!!!

  • Zora Manasová | 14. 4. 2010 19:18

    Helenka, práve tá smotana tomu dá úplne inú chuť. Robievame podobnú, s kyslou smotanou, ocot už nedávame. Môj muž dáva smotanu s múkou miesto zásmažky, ja zahusťujem ako Šárka. Súhlasím s názorom mnohých profesionálnych kuchárov, že múka do omáčok a podobných jedál nepatrí. A tiež nedávame slaninu. Zora

  • Helena Jančíková | 13. 4. 2010 12:37

    Včera jsem ji uvařila, byla vážně výborná, díky za recept. Jen tu smetanu jsem vynechala, neuměla jsem si ji ve fazolačce úplně představit.

  • Ivan Matějka | 9. 1. 2010 13:59

    Právě jsem dojedl a nemá to chybu. Je skvělá, děkuju za recept.

  • Olga | 26. 3. 2008 20:22

    Ja túto fazuľovú polievku "na kyslo" robím takto: cez noc namočenú fazuľu dám variť do vody,v ktorej sa máčala, pridám k nej malé údené koleno, čierne celé korenie ,celú cibuľu a málo osolím,lebo údené koleno býva slané. Keď je koleno mäkké, vyberiem ho, ak treba ešte variť fazuľu tak ešte varím, pridám na kocky nakrájané zemiaky a uvarím do mäkka. V mlieku rozmiešam hladkú múku, vlejem do polievky a ešte povarím. Uvarené koleno oberiem od kosti - len pekné mäsko, nie kožu ani mastné a vložím naspäť do polievky.Dochutím octom alebo ešte dosolím.Podávam s chlebom.Je to veľmi výdatná polievka, druhé jedlo už netreba .Zeleninu do tejto polievky nedávam ani majoránku.

  • Taňa Paličková | 26. 3. 2008 15:36

    Dobry den,dnes jsem tu fazozačku dělala a je opravdu výborná.Misto smetany jsem dala zakysanou a také to nema chybu.Děkuji za recept.Budu dělat častěji.

  • Helena | 7. 9. 2007 08:46

    Zatim jsem ve vareni "na zacatku", ale tuhle polevku si oblibila cela rodina. Dnes ji budu varit:-) Dekujeme za recept.

  • Jana V. | 19. 8. 2007 16:34

    Ludmilko,jsou lidé,které nepředěláte.Já sama se velmi snažím jíst tak,abych netloustla,ale do téhle polévky jsem jíšku bez výčitek dala.A znovu opakuji,že je výborná!

  • Ludmila Štajnerová | 17. 8. 2007 11:50

    Tento server, jež umožňuje získávat zkušenosti a rady ostatních v podobě kulinářských receptů je velmi fajn. Přístup na něj je dobrovolný a výběr receptů je též svobodná volba. Pokud sem někdo svůj recept dá a chce se tím s dobrým úmyslem podělit s dalšími lidmi, nekritizujme jej. Pokud recept nevyhovuje uveďte zde svůj vlastní. Nekritizujme obezitu, když nevíme kdo je na autorem. Velmi ráda sem chodím při výběru receptu, ale vždy mne rozesmutní přístup některých lidí. Budťe víc tolerantní, nejsme tu tak dlouho, abychom k sobě nemohli být vstřícnější.

  • Anonym | 20. 3. 2007 22:00

    Milá Hanko, přesně tak, jak již přede mnou napsala ˇSárka, fazolová poolívka se snadno zahustí částí rozmixovaných fazolí, celerem a petrželí, se kterými luštěniny vařím. Když to jednou zkusíte, sama poznáte, že výsledek je lepší.

  • Sarka | 20. 3. 2007 19:58

    Ja sice obcas zahustuji jiskou, ale hodne polevek se da zahustit samotnym obsahem. Odejmete cast polevky, rozmixujete a vlejete zpet. Polevka se krasne zahusti...

  • Jitka B. | 30. 10. 2006 12:36

    Pokud nedržíte redukční dietu, myslím, že ta trocha jíšky nikoho nezabije ani mu nezpůsobí nadváhu. Kolik asi tuku a mouky přijde na jeden talíř? A pokud nezahušťujete něčím jiným, nevěřím, že nikdo nepozná vaření bez jíšky. Tahle polévka bude určitě výborná, co nejdřív vyzkouším.:-)

  • Hana Rožníčková | 30. 10. 2006 09:07

    A můžu se Anonyme zeptat, čím tu polévku zahustíte?? Ona ta nadváha není jen o jídle, ale hlavně o pohybu!!

  • Anonym | 30. 10. 2006 03:25

    A pak nemáme mít nadváhu, v lepším případě. Fakt žasnu nad tím, že kromě vývaru se v těchle receptech neobejde snad žádná polívka bez jíšky. Vařím zcela bez jíšky třicet let, a nikdo to nepozná.

  • Akira Ryo | 28. 8. 2006 10:27

    Vřele doporučuji, přidal jsem ještě chilli papričky aby to mělo říz a bylo to super.

  • Jana | 14. 7. 2006 11:43

    Mám ráda fazolovou polévku,ale nikdy jsem do ní nedávala kořenovou zeleninu.Můžu všem doporučit,byla výborná.

  • Lucka | 13. 7. 2006 14:47

    Nedělala jsdem jí tak hustou a byla vynikající!!! Doporučuji vyzkoušet!

  • Péťa | 3. 5. 2005 19:13

    fakt dooost dobrý, zvláště ohřívaná další den

  • silvie | 2. 2. 2005 21:48

    vtipny komentar a vyborna polevka...proste na jednicku!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Česnek Cibule Fazole Majoránka Masox Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Petržel Smetana Sůl Zasmážka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

53
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
39
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
33
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
26
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
22
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 14. 8. 2025: Kdo by měl přestat řešit cizí problémy a koho čeká příjemný večer?

Denní horoskop na čtvrtek 14. 8. 2025: Kdo by měl přestat řešit cizí problémy a koho čeká příjemný večer?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Fazulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact