• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolový perkelt
Napište svůj komentář k receptu

Fazolový perkelt

autor: Gabicho
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolový perkelt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g fazole
    • 400
      g vepřové maso (300-400) např. plec
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • pálivá paprika mletá
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a vývar odložíme.
2
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, ihned přidáme připravené maso a osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí a dusíme téměř doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme.
3
Nakonec k masu přidáme oloupané a nakrájené rajčata, na nudličky nakrájenou papriku, fazole a podusíme doměkka.
4
Fazolový perkelt podáváme s chlebem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Vepřový perkelt s nokedly

Vepřový perkelt s nokedly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka hrubá | 23. 4. 2010 08:37

    Dobrý den,tak tento recept jsem si oblíbila a u nás doma moc chutná.Moc dobré,děkuji.

  • Zdenka Korábová | 25. 4. 2008 21:44

    Obměnila jsem fazole za uvařená velké kroupy a bylo to výborné. Můžu doporučit k vyzkoušení.

  • Gábina Chotašová | 18. 3. 2008 17:15

    Recept jsem si zjednodušila. V tlakovém hrnci jsem na sádle zpěnila cibuli s paprikou, osmahla maso, podlila trochou vody a přidala rovnou rajčata a papriku. Vařila jsem cca 20 minut a zahustila jsem to instatní tmavou jíškou. Nakonec jsem přidala fazole ve slaném nálevu z konzervy. A chutnalo to výborně.

  • Zdenka Korábová | 17. 3. 2008 22:03

    Chválím perkelt, chutnal celé početné rodince- do zbytku jsem zamíchala tochu jogurtu se smetanou a jen prohřála , nemělo to chybu. Příště zkusím obměnu- misto fazolí použiju vařené velké kroupy a navrch strouhaný sýr, nemuselo by to být marné.

  • Vendulka | 12. 3. 2008 12:26

    Tento recept znám s menší obměnou, místo bílých fazolí dávám fazolové lusky.A trochu zahušťuji nastrouhaným bramborem.Recept jsem kdysi objevila v jugoslávské kuchařce.Když jsem jej připravila poprvé,rodinka se nedůvěřivě dívala do talířů a snacha se zeptala : Co že je to za blivajs?Všichni si přidali a jídlo patří k našim oblíbeným.Dávám za 1.

  • Zdenka Korábová | 5. 3. 2008 19:51

    Tak tento recept určitě vyzkouším, vypadá dobře a zdravě,něco podobného z polotovarů jsem vařívala na paštikových dovolených na Istrii- hotové fazole v rajčačové štávě, , paprika, rajče cibule a do finále lanšmíd a s tamějším chlebem to bývalo slušné jídlo a to už je dávno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Pálivá paprika Paprika Paprika - sladká Rajčata Sádlo Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Výborný losos

Výborný losos

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

122
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
83
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
81
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
50
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
43
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Fazolový perkelt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact