• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Fazolový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Fazolový guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí kližka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      kg fazole
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      ks česnek
  • Jíška
    • máslo
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci vaříme předem namočené fazole - nesolit! Když je obojí do poloměkka, smícháme, zahustíme (je-li potřeba) jíškou a dusíme dál. Před dokončením okořeníme majoránkou a utřeným česnekem, dosolíme, můžeme přidat feferonku. Podáváme v bochníčku chleba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf

Fazolový guláš (nejen) s řepou -…

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 17:22

    Tak 3x som prečítala všetky poznámky a tiež nikde nutrie nevidím, a teda celá diskusia mi uniká. Ale nutrie sa skutočne chovajú na mäso, pozrite napr. http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=152&ch=13&typ=1&val=60630 , ale keď si dáte do vyhľadávača heslo recepty nutria, vjde vám veľa odkazov na recepty.

  • Di - | 17. 4. 2009 15:35

    Ale paní Lado, nutrie se opravdu jí. To nejsou kozí bobky ani sprosté slovo!! A když už chcete mazat poznámky k nutrii, tak opravdu všechny, protože takhle nevím, proč jsem ta proskribovaná právě já! Ostatně nereagovala jsem na poznámku žádného Kokosky, ale Lenky Benové, která zůstala. Takže prosím měřte všem stejným metrem.

  • Kuchařka on-line | 17. 4. 2009 14:59

    Jak souvisi nutrie s timto receptem?! Navic prispevky p. Kokosky se nesmi brat vazne, prosim nereagujte dale na takoveto naproste off-topicy. Jestli se chcete bavit o nutriiich a kozich bobcich, tak prosim v diskuzi, zde to bude od nutrii promazano

  • Di - | 17. 4. 2009 14:53

    Nevím, co je tak pohoršujícího na poznámkách o nutriích, že musely být vymazány. A proč zůstala jen ta prostřední, která nedává smysl?

  • Petule B. | 17. 4. 2009 14:18

    Ať koukám jak koukám, nikde žádnou nutrii nevidím.... to jako že se může dát místo hovězího nutrie?

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 09:51

    Pani Marie, všetky strukoviny varím len v tlakovom hrnci, je to veľká úspora času, rovnako krúpy, zemiaky, atď.

  • Tereza J. | 17. 4. 2009 09:51

    Pani Marie, všetky strukoviny varím len v tlakovom hrnci, je to veľká úspora času, rovnako krúpy, zemiaky, atď.

  • Di - | 16. 4. 2009 21:20

    Nutrie je vlastně trochu větší, mastnější králík. Jen má trochu vzácnější kožich.

  • Benova Lenka | 16. 4. 2009 21:17

    Ked som bola dieta, mama nam casto varievala nutriu, pamatam si, ze nam to chutnalo. Len tolko, nevidim na tom nic zvlastne.

  • Olga Zehnalová | 16. 4. 2009 20:46

    Dobre vidím? Čo vyvarila, nutriu?

  • Emil Kokoška | 16. 4. 2009 20:32

    Moje babička vždycky v guláši vyvařila ještě celou nutrii. To pak mělo říz!

  • Marie Šindelová | 16. 4. 2009 19:21

    Gulášek byl výborný,ikdyž jsem měla doma jen půl kg fazolí,stačilo to bohatě.Poprvé jsem je udělala v tlakovém hrnci a byla jsem nadšená rychlostí přípravy.1*

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:26

    No,já taky fazole solím hned,ale je možné,že kdybych to nedělala,tak by se nevařily tak dlouho,ikdyž je přez noc namáčím.No,vyzkouším,dám vědět.

  • Lenka | 22. 6. 2008 16:04

    Já většinou používám červené.Nejčasteji z nich dělám polévky nebo saláty.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 15:36

    Tak to je docela pro mě novinka,musím to vyzkoušet,jen ještě jedna možnost - nezáleží třeba na druhu fazolí,já nejčastěji vařím bílé (červené jsem snad měla jen z konzervy,tam měkké jsou),že se namáčejí,to je jasné.

  • Lenka | 22. 6. 2008 15:20

    Také solím fazole před vařením a vždy jsou dobré. Ještě se mi nestalo,že by ztvrdly.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 15:14

    Pane Janák,fakt přímo při vaření solíte fazole?Já mám zkušenost,že fazole ztvrdnou, a přihodilo se to mému i muži,že nedopatřením fazole osolil a prostě nezměkly ani po hodně dlouhé době vaření,možná tam sůl prostě přidáte později?Ladka

  • Tereza J. | 22. 6. 2008 15:06

    Varím tiež v tlakovom hrnci a všetky strukoviny solím až po uvarení. Na chuti je to poznať.

  • JANÁK PAVEL | 22. 6. 2008 14:56

    Já tedy vařím fazole v tlakovém hrnci a solím je vždycky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Hovězí kližka Majoránka Máslo Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Masové závitky

Masové závitky

Hnětynky

Hnětynky

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

71
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
31
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
30
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Fazolový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact