• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolová polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Fazolová polévka II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolová polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g fazole suché
    • 5
      ks brambory větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce červená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • celerová nať nebo petrželová
    • špekáček dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

1
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, opražíme, přisypeme papriku a zalejeme sklenicí vody a rozvaříme. Vlijeme k fazolím a necháme převařit. Nakonec přidáme sekanou nať, pokud je celerová, dáme méně, protože je velmi aromatická. Do odstavené vřící polévky vložíme špekáčky, zakryjeme a necháme je prohřát. Polévka má být hustá.
2
Podáváme nejprve polévku, potom ohřáté špekáčky s horčicí a chlebem. Jídlo je vydatné, nahradí celý oběd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka (Lobio)

Fazolová polévka (Lobio)

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka

Fazolová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kadlejda | 7. 10. 2016 12:35

    Polévku dělám velmi často, je výborná, neohřívám v ní žádné buřtíky, ale dávám do ní na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a zahustím jíškou. Zkuste, je opravdu výborná.

  • dudysek | 3. 12. 2011 11:54

    Velmi dobrá a vydatná polévka. Uvařila jsem ji manželovi a tátovi na stavbu a plně jim stačila jako oběd. Chválím, neobvyklé, ale výborné!

  • Tereza J. | 22. 1. 2009 17:13

    Františka, tie špekáčiky sú tam preto, že vlastne nahrádzajú celý obed, aj druhé jedlo, nielen polievku. Preto sa tam údenina nereže, lebo sa vlastne podáva ako druhý chod. Robievali sme ju a robievam ju vtedy, ak sa bude niečo robiť a nebude čas. Uvarím deň dopredu, potom len ohrejem. Ak chcem len polievku, tak tam tie špekáčiky ohrievať nedávam.

  • Frantiska :) | 22. 1. 2009 14:36

    moc dobra :) uzenina podle me neni vubec potreba

  • Lucie F. | 13. 9. 2008 18:23

    Vyborne. Nemela jsem spekacky ci parky, tak jsem do polevky nakrajela klobasku a je to na jednicku s hvezdickou.

  • Markéta Slachová | 23. 11. 2007 20:20

    Polévka je moc dobrá, dle rady Ňulinky jsem do ní před koncem nakrájela párky. Ještě jsem přidala jedem bobkový list. Dávám jedna.

  • Tereza J. | 12. 10. 2007 08:24

    Ňulinka, ten recept som napísala tak, ako sme varili už doma v detstve. Ja mrkvu tiež nedávam, lebo varenú ju nechcem :))) V detstve som vždy kvôli tej mrkve bojovala s oteckom. Potom som sa hrala na Popolušku. Rodič vždy zvíťazil, pretože ju varil :)))

  • Ňulinka - | 11. 10. 2007 19:49

    Terko,udělala jsem,ale párky,místo špekáčků jsme jedli v polévce,mám doma 3 chlapy,neměla jsem mrkev,nedala jsem a přidala masox.Vynikající,dáváme 1.

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2005 06:48

    ˇAno, aj v tej našej musí lyžica stáť. Taká hustá musí byť.

  • Jarka z Bratislavy | 29. 11. 2005 18:39

    Vyskúšam a obmením tak fazuľovicu svätojurskú. Je podobná, iba bez zemiakov (brambor) a zvlášť sa k nej podávajú široké rezance. Jurania vravia, že v nej musí lyžica stáť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Fazolová
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celerová nať Červená paprika Cibule Fazole Hladká mouka Mrkev Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvánky

Mrkvánky

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Stracciatella

Stracciatella

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

53
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
23
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
23
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
21
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Fazolová polévka - rychlá
Fazolová polévka - rychlá
Fazolová polévka (Lobio)
Fazolová polévka (Lobio)
Fazolová polévka F.O.O.D.
Fazolová polévka F.O.O.D.
Fazolová polévka mňam
Fazolová polévka mňam
Fazolová polévka na kyselo
Fazolová polévka na kyselo
Fazolová polévka pana dirigenta
Fazolová polévka pana dirigenta
  • Recepty.cz
  • Fazolová polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact