• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolkový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Fazolkový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolkový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 5
      ks pepř mletý Kuliček
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na oleji lehce orestujeme mouku (musí zůstat světlá), zalijeme mlékem a rozvaříme do hladka. Zásmažku vlijeme do fazolek a povaříme 10 min. na slabém ohni. Prívarok musí být hustější, nesmí téct. Hotový prívarok odstavíme z ohně a ochutíme cukrem a octem na příjemně sladkokyselo.
2
Prívarok podáváme s brambory a kouskem masa, opečenou klobáskou případně volským okem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolkový kuskus

Fazolkový kuskus

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Loanka | 11. 9. 2012 15:58

    přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel :) nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..

  • Milli1 | 23. 10. 2010 19:08

    může mi někdo prosím vysvětlit název prívarok, jedla jsem ho na Slovensku, ale české synonymum pro tento výraz jsem nikde nenašla, moc díky

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 15:27

    Super bašta:-),jen místo mléka dávám smetanu... :-)

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:24

    Fazolky - zelenina

  • Jana Maradova | 28. 8. 2009 11:33

    Terezko, skvela basta;)) robim si k nemu len zemiaky.

  • Tereza J. | 23. 3. 2009 10:51

    Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .

  • marie nezlakova | 23. 3. 2009 08:46

    Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.

  • E-liška | 11. 1. 2008 10:29

    Já jen rozmíchám trochu mouky ve smetaně a povařím.Výborné k roštěnkám!

  • Jana | 11. 1. 2008 09:16

    erezko, dík za inspiraci! Tohle jídlo máme moc rádi a už jsme zas nějak dlouho neměli, ale udělám to dnes k večeři, je to šup šup. Jen místo mléka dávám jogurt nebo zakysanou smetanu a už pak nemusím většinou dávat ocet - ale to je maličkost.

  • Tereza J. | 10. 1. 2008 18:56

    Marie, fazuľkovú polievku na kyslo varíme tiež, je potom so zemiakmi , s piprom a bobkovým listom. Ochutená trochou cukru a octu. Toto je prívarok a tam zemiaky nepatria a musí byť hustý :)))

  • Marie | 10. 1. 2008 16:15

    Já dávám ještě nové koření, bobkový list a brambory krájím rovnou do fazolek. Udělám takovu hustší polévku a všem moc chutná.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 14:59

    Mňam,mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mléko Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Zelené fazolky - sterilované
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Guláš

Guláš

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

72
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
64
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
42
Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Bramborový salát s…
27
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Fazolkovo-žampiónová polévka
Fazolkovo-žampiónová polévka
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Fazolky na smetaně s koprem -…
  • Recepty.cz
  • Fazolkový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact