• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolkový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Fazolkový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolkový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 5
      ks pepř mletý Kuliček
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na oleji lehce orestujeme mouku (musí zůstat světlá), zalijeme mlékem a rozvaříme do hladka. Zásmažku vlijeme do fazolek a povaříme 10 min. na slabém ohni. Prívarok musí být hustější, nesmí téct. Hotový prívarok odstavíme z ohně a ochutíme cukrem a octem na příjemně sladkokyselo.
2
Prívarok podáváme s brambory a kouskem masa, opečenou klobáskou případně volským okem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolkový kuskus

Fazolkový kuskus

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Loanka | 11. 9. 2012 15:58

    přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel :) nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..

  • Milli1 | 23. 10. 2010 19:08

    může mi někdo prosím vysvětlit název prívarok, jedla jsem ho na Slovensku, ale české synonymum pro tento výraz jsem nikde nenašla, moc díky

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 15:27

    Super bašta:-),jen místo mléka dávám smetanu... :-)

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:24

    Fazolky - zelenina

  • Jana Maradova | 28. 8. 2009 11:33

    Terezko, skvela basta;)) robim si k nemu len zemiaky.

  • Tereza J. | 23. 3. 2009 10:51

    Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .

  • marie nezlakova | 23. 3. 2009 08:46

    Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.

  • E-liška | 11. 1. 2008 10:29

    Já jen rozmíchám trochu mouky ve smetaně a povařím.Výborné k roštěnkám!

  • Jana | 11. 1. 2008 09:16

    erezko, dík za inspiraci! Tohle jídlo máme moc rádi a už jsme zas nějak dlouho neměli, ale udělám to dnes k večeři, je to šup šup. Jen místo mléka dávám jogurt nebo zakysanou smetanu a už pak nemusím většinou dávat ocet - ale to je maličkost.

  • Tereza J. | 10. 1. 2008 18:56

    Marie, fazuľkovú polievku na kyslo varíme tiež, je potom so zemiakmi , s piprom a bobkovým listom. Ochutená trochou cukru a octu. Toto je prívarok a tam zemiaky nepatria a musí byť hustý :)))

  • Marie | 10. 1. 2008 16:15

    Já dávám ještě nové koření, bobkový list a brambory krájím rovnou do fazolek. Udělám takovu hustší polévku a všem moc chutná.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 14:59

    Mňam,mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mléko Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Zelené fazolky - sterilované
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Donuty

Donuty

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

70
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
55
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
54
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
42
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
41
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Fazolkovo-žampiónová polévka
Fazolkovo-žampiónová polévka
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Fazolky na smetaně s koprem -…
  • Recepty.cz
  • Fazolkový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact