• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
Napište svůj komentář k receptu

Fazole Mexiko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazole Mexiko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole
    • 2
      ks párky 1-2 silnější
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kečup - jemný dle chuti
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření - chilli con carne

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájený párek, posypeme chilli con carne, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody. Musí to trochu koukat. Osolíme a opepříme. Fazole propláchneme. Čtvrtinu jich rozmačkáme vidličkou a spolu s celými fazolemi a nasekaným česnekem přidáme k uzenině. Přilijeme kečup dle chuti a necháme vydusit vodu. Pak zaprášíme moukou. Osmahneme a podlijeme opět vodou dle potřeby. Provaříme a podáváme s chlebem. Pro zlepšení chuti můžeme přidat i kousek klobásy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské Mexiko

Veganské Mexiko

Míšovy fazole v tomatu

Míšovy fazole v tomatu

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iša | 17. 4. 2012 08:59

    jestli ovládáš vaření tak dobře jako gramatiku,tak jsi fakt borec

  • Radušéé | 15. 6. 2011 11:56

    jedno z nejlepších jídel :-)

  • komár | 11. 6. 2011 17:32

    víborné úplně vinikající hezky jsem si na tom pošmákl.prostě unykát víborné opravdu ;-) ;-) :-) <3 <:-)

  • Di - | 30. 1. 2010 15:58

    Sabino, mrkněte také na recept Fazole z Vysočiny. Jsou skvělé a dají se udělat i z konzervy fazolí v tomatě. Vaří se ale z bílých fazolí.

  • Sabina Pišťáčková | 30. 1. 2010 15:51

    Děkuji moc za recept...budu dělat zítra manželovi do práce! On to miluje, ale já jaksi neměla recept, takže teď můžu vařit o stošest! Věřím, že mu bude chutnat...

  • Pavel Nový | 7. 10. 2008 13:00

    Včera jsem si fazole udělal a musím říct, že si i pošmakoval. Trochu jsem recept poupravil - přidal i bílé fazole, špekáček, slaninu a nemá to chybu. Podobně upravuji i čočku.

  • Michaela Navrkalová | 17. 2. 2008 14:55

    Dneska jsem fazole udělala. Nedali jsme tam žádnou uzeninu.Jen jsme vyškvařili slaninu. Dali jsme konzervu fazolí sterilovaných a konzervu fazolí s kukuřicí v chilli omáčce. Přidali Kimbal (chilli omáčka), chilli koření, masox, aby to mělo aspoň vůni masa. Prostě skvélá ostrá pochoudka. Hlavně za 15 min. hotová. Dobrý nápad!

  • Iveta Soralova | 6. 11. 2007 19:18

    Naprosto vynikající.Stroužek česneku jsem prolisovala a orestovala společně s cibulkou.Ač jsem věčně hubnoucí ten špek tam prostě patří.Moc výborné a RYCHLÉ!!!!

  • Jarka Mastilová | 31. 10. 2007 18:28

    Recept jsem vyzkoušela,fazole jsem dala hned ze dvou plechovek,protože manžel jídla z fazolí má moc rád.Velice nám oběma chutnalo,proto dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 17. 12. 2006 16:46

    Fazole jsou výborné. Těším se, až je budu zase dělat. Rychlé, jednoduché a hlavně opravdu mňamka. Neměla jsem špek, dala jsem kousek anglické slaniny a jak psal Jan, přidala jsem trochu mrkve a kukuřici. Jinak přesně podle receptu. Díky za recept. Ivana

  • Michaela Veselá | 9. 11. 2006 12:28

    Jsem ráda, že vám všem tento recept zachutnal. Doma jsme stále přemýšleli, co udělat z fazolí a nakonec jsem vymyslela toto. Všem doma to zachutnalo a tak jsem se rozhodla o recept podělit. Tak všem Dobrou chuť!!!

  • Blanka Hynková | 19. 9. 2006 22:34

    Hlásím, že jsem to vyzkoušela, je to super, jen opravdu pozor na čili ! Zacházet s ním opratrně - barevný pepř - hadr. JInak suprovka, i tak to velice chutnalo.

  • Guest František ..... Habrman | 30. 8. 2006 15:42

    je to řečeno jedním slovem -super-,toto je mé oblíbené jídlo,čím ostřejší tím více mi chutná!občas si ho udělám ze všech barev fazolí které se dají koupit.

  • Jura | 26. 4. 2006 18:22

    Vynikajici recept,fazole jsou i zdrave,ale nadymaji.Pro odstraneni nadymani pridat trochu saturejky.

  • Markéta | 16. 1. 2006 11:50

    Jsou vynikající, hodně osté ale dobré. Používám koření Mexiko a to má řiz :o)

  • Jan Smrž | 8. 11. 2005 19:05

    Ja delam neco obdobneho akorat pridavam hodne majoranky a zeleninovou smes z plechovky (mrkev, kukurice)

  • Petr Hamouz | 24. 9. 2005 09:42

    Vynikající recept ,ale u nás doma špek nikdo nejí ,tak jsem to vzal do práce ,a tam se po tom zaprášilo

  • Lenka | 8. 9. 2005 09:18

    Fazole jsou výborné, jednoduché a levné. Akorát jsem je musela dělat 2x, protože větu posypat chilli jsem vzala opravdu doslova. Takže pro neznalé radím - s tím chilli opatrně - i tak to bude dost pikantní.

  • Milan | 6. 7. 2005 16:09

    Řeknu to stručně ale výstižně-nemá to chybu.

  • Lenka Horáková | 23. 5. 2005 11:18

    Naše "Super extra pálivé fazole alá mexiko!" Taťka dal uvařit fazole a nevěděl jak je upravit...tak jsem hledala v různých kuchařkách, dokonce i Recepturách ze školy co se znich učímě a nic sem nenašla...poslední záchranou byla tato stránka. Moc vám děkuji. Fazole jsou výborné a taťka se jen oblizuje. Přeji Hezký den

  • Věra | 13. 4. 2005 15:00

    Výborné.Manžel si je "vydupal"během jednoho týdne 2x-moc mu chutnaly.Jen jsem neměla špek,tak jsem použila sádlo a podruhé jsem nepřidávala klobásu-bylo to trochu těžké a použila jsem klasické předvařené bílé fazole k vaření a použila jsem koření MEXIKO(Chilli non carne jsem doma hned nenašla).Jinak je to opravdová mňamka a podle manželova nadšení to odhaduji na každotýdenní vaření těchto fazolí.

  • Naďa Kormaníková | 22. 3. 2005 14:35

    Naše oblíbené jídlo - máme ho pojmenované "Kovbojské fazole", v podstatě stejný recept. Já ho vlastně dělám pokaždé jinak, podle toho co doma mám. Základem jsou fazole buď z plechovky (to když chci mít uvařeno za 10 min), nebo doma uvařené bílé nebo barevné)Na pánvi usmažím špek a cibuli na půlkroužky, přidám buď uzené, klobásu (cokoliv od masa), kečup, lečo, pepř, čili. Prohřeju a podávám s chlebem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Kečup - jemný Koření - Chilli Con Carne Párky Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
16
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz První slova dcery Freddieho Mercuryho (†45): Třicet let tajností a lží!

První slova dcery Freddieho Mercuryho (†45): Třicet let tajností a lží!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Fazole Mexiko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact