• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fazolačka s amoletou
Napište svůj komentář k receptu

Fazolačka s amoletou

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fazolačka s amoletou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Fazolačka
    • 1
      balíček fazole
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 1
      ks cibule střední
    • kmín dle chuti
    • masox hovězí
    • tabasco malinko
    • rostlinný olej nebo sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Amolety
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka dle potřeby
    • sůl špetka
    • cukr špetka
    • rostlinný olej
    • marmeláda rybízová nebo jahodová

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme promíchat. Takto připravené fazole necháme do druhého dne hezky nabobtnat.
2
Druhý den drobně pokrájíme cibuli a vrhneme ji na rozpálený omastek. Až nám začne cibulka růžovět, musíme na ni přidat prolisované 2 stroužky česneku. Několikráte zamícháme a už přisypáváme hladkou mouku. Tím nám vznikla cibulovo-česneková jíška. Po lehkém restování vrhneme do hrnce fazole i s vodou ve které se máčely. Přidáme kmín dle chuti. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme do změknutí fazolí. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
3
Podáváme s amoletami, které připravíme smícháním mléka, vajec, špetky soli a cukru. Za pomalého přisypávání polohrubé mouky vytvoříme hustší tekuté těsto. Z těsta následně děláme palačinky, každou pomažeme marmeládou a srolujeme. Každý potom dle vlastního uvážení přikusuje amoletu k fazolačce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka

Fazolačka

Uzená fazolačka

Uzená fazolačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 19. 9. 2005 23:07

    Musím se ozvat,tahle kombinace je výtečná,moje máma to také tak dělala a já to vyrábím po ní..Všem nám to chutná,ale musí se to přikusovat.Jen fazolačku dělám trochu jinak,chyběla by mi v ní mrkev a spousta celeru...

  • Jaroslav Pelcman | 19. 9. 2005 10:13

    Jana Han : Amoleta, nebo palačinka je v podstatě to samé. Moje prababička takhle říkala palačinkám a já to používám. Je to spíše krajové označení.

  • Jana Han | 19. 9. 2005 09:37

    Prosim jaky je rozdil mezi amoletou a palacinkou? Vim jen ze omeleta je z rozslehanych vajec pripadne s pridanim krajene zeleniny, syra nebo masa. Diky za vysvetleni.

  • Ivana | 19. 9. 2005 09:20

    Přesně tak, proti gustu žádný dišputát: naši chlapi snědí sladké jídlo (palačinky nebo lívance s marmeládou nebo ovocné knedlíky) jen když k němu uvařím kulajdu s houbama.

  • Airan Novakova | 18. 9. 2005 12:24

    No nevim, nevim...kdyby v te amolete byl platek sunky, k te fazolacce bych rada prikusovala...ale amoleta s marmeladou k fazolacce? Treba to nekomu bude chutnat...proti gustu zadny disputat:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fazole Hladká mouka Kmín Majoránka Marmeláda Masox Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tabasco Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

150
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
58
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
54
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
50
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím…
48
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Fazolačka s amoletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact