• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fatmirův chleba
Napište svůj komentář k receptu

Fatmirův chleba

autor: rusidi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fatmirův chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks chleba
    • 3
      lžička kmín
    • 0,75
      l voda
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      lžička sůl
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Krajíčky chleba nakrájíme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mouku, kmín, vodu, sůl a droždí. Utvoříme 2 bochánky a necháme vykynout. Před pečením sůl lehce posolíme a pokmínujeme. Pečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Bulky z chleba se semínky a ořechy

Bulky z chleba se semínky a ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 31. 10. 2006 16:21

    Tenhle chleba jsem dříve občas pekla.Mám ho ze slovenského časopisu.Dva krajíce chleba bez kůrek se namočily do studené vody,množství není důležité,jde jen o to,aby se chleba rozmočil a šel pak dobře rozemnout prsty na kašičku.Namáčet stačí půl hodiny.Pak se přidal ke kilogramu hladké mouky,sůl,kmín-2-3 lžičky,lžíce octa,ve vlažné vodě rozmíchané kvasnice.Těsto se promísilo,nechalo vykynout.Plech pod chlebem jsem vysypávala moukou,na to bochník,potřít vodou,dát péct.Do trouby na plech k chlebu hrníček s vodou,rozhodně během pečení nepotírat vodou,nebo je kůrka jako skála.Péct asi hodinu na 200st.

  • Jana Rušidi | 31. 10. 2006 15:18

    Peču na 220 stupňů do růžova.

  • Jana Rušidi | 31. 10. 2006 14:47

    Krajíčky chleba mají být ve vodě ponořené, druhý den se vyždímají. Jedná se o jakýsi "kvásek".

  • Marie - | 31. 10. 2006 11:00

    Podobný recept znám z kuchařky z Dony, zkoušela jsem takto upéct dalamánky a myslím že namočený chleba je potřeba do hladka rozmixovat.Jestli-že nepečete v pekárně sdělte prosím na kolik stupňů a jak dlouho chleba pečete.

  • Ivana K. | 31. 10. 2006 09:12

    Můžete prosím vysvětlit, jakým množstvím vody se zalijí krajíčky chleba, zda se potom vyždímají nebo se do těsta dají i s vodou nebo se má na namočení odlít část z uvedeného 3/4 litru? Zajímala by mě i historie receptu - jedná se o využití starého chleba nebo jde o jakýsi "kvásek"? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Droždí Hladká mouka Kmín Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Houbové ragú

Houbové ragú

Friulské frico

Friulské frico

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

44
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Fatmirův chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact