• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Fasolada - řecká fazolová polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fasolada - řecká fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • vývar z uzeného masa, nebo kostky
    • 250
      g kořenová zelenina
    • 400
      g brambory
    • sůl
    • cibule
    • česnek
    • mletá paprika
    • olej
    • pórek nebo petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
2
Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem.
3
Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
4
Nezahušťujeme, to zajistí rozvařené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 4. 2016 07:04

    A proč by se zelenina měla smažit na másle? Do takovéhle polévky patří olivový olej, a ten je určitě dietnější než máslo, byť rozpuštěné v hotové polévce! :-\

  • Marie Vlckova | 10. 8. 2015 15:56

    Cerstve, jen v polevce rozpustene maslo je urcite dietnejsi nez kdyz se na nem smazi zelenina.

  • frak | 7. 8. 2015 20:13

    Kvůli dietě jste zeleninu neosmažila..., ale pak jste přidala kousek másla? Jaký tohle má význam, když kvůli dietě nesmažíte, ale pak dáváte do pokrmu rovnou máslo?? <:-)

  • Romana | 12. 2. 2014 10:10

    Báječná, ten citron je v tom dokonalý :-) Doporučuji všem

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:37

    Velmi dobrá, rozhodně zopakuji.

  • Lenka | 27. 1. 2012 17:20

    také žiju v Řecku a nebyla by to správná fasulada, kdyby se tam nepřidal citron s olivovým olejem - každý přidává na talíři podle chuti.... bez toho by to nebylo ono ;-)

  • CHRISSA MAROGLOU | 9. 10. 2009 12:11

    dobry den dovolte abych pridala ze pani Marsi to ma spravne...ziju v Recku od malicka tak vlastne reckou znam lip nez ceskou kuchyn'- FASOLE PRES NOC namocit do vody...a jeste dodam ze ZADNA ZELENINA se NESMAZI!- akorat se tam prida olivovy olej ke konci do vyvaru az tam vsechno je..dalsi je spravny dekuji

  • Blanka Vokounová | 11. 12. 2008 12:33

    Dělala jsem z červených fazolí, bez brambor a také byla výborná. Kořenovou zeleninu jsem kvůli dietě nesmažila, ale rovnou nastrouhanou zeleninu + cibuli, česnek hodila do hrnce s fazolemi a povařila. Cca 5 lžic fazolí jsem rozmixovala, kvůli zahuštění. Pro zjemnění jsem dala kousíček másla. Polévka byla mňamka. Když přidáte trochu více pálivé papriky, tak je i pikantní :-)

  • Anonym | 11. 5. 2007 15:54

    perfektni

  • Di | 1. 2. 2007 09:05

    My nemáme babičku v Řecku, ale v Pardubicích, takže návod nepochází od rodilého Řeka. Totožný recept na tuto polévku jsme našla na dvou různých místech. Možná je to pravá fasolada (krajová varianta jako u boršče nebo české bramboračky), možná ne. V každém případě jsem s ní uspěla u mnoha známých, kteří ji již vaří také. To ovšem neznamená, že nevyzkouším variantu s rajčaty (protlakem). Jen neslévám první vodu z luštěnin. Připadá mi to zbytečné a prý se tak vylévají cenné látky.

  • Anda | 1. 2. 2007 01:31

    Musim souhlasit s pani Marsi take mam tchini Rekini a opravdu popsala pravou reckou fasoladu jenom ja davam rajcata mysto protlaku,ktere predem na kratko ponorim do vrouci vody aby slupka praskla a dala se lehce odstranit a pak oloupana a rozkrajena je dam do polevky....vyborna a pozor pomaloucku varit aby v polevce nepraskly fazole nepraskly a krasne sama od sebe zhoustla

  • Marsí | 22. 2. 2006 14:24

    Dovolila bych si přidat obměnu: takhle vařila Fasoladu moje tchýně- rodilá Řekyně:Přes noc namočené fazole opláchneme a uvedeme do varu.Krátce povaříme, slijeme a vaříme znovu v čerstvé vodě. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno nakráj.kousek celeru a mrkev, celerovou nať a 2 stroužky česneku.Přidáme 3 lžíce oliv.oleje a necháme bublat.Když jsou fazole měkké, ale ne rozvařené, přidáme lžíci rajského protlaku, osolíme,opepříme a ještě krátce povaříme.Podáváme s bílým chlebem a balkánským sýrem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole Kořenová zelenina Mletá paprika Olej Pórek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

60 minut
Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

50
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Císařský trhanec
Císařský trhanec

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
AHA.cz Dcera Zemanových v péči expertů: Kačenky je mi líto, smutní táta Miloš

Dcera Zemanových v péči expertů: Kačenky je mi líto, smutní táta Miloš

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Partner Lucie Bílé měl nález v mozku: Detaily operace hned po Slavících!

Partner Lucie Bílé měl nález v mozku: Detaily operace hned po Slavících!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na prosinec: Kdo najde vysněný protějšek a komu hrozí ve vztahu hádky?

Velký horoskop lásky na prosinec: Kdo najde vysněný protějšek a komu hrozí ve vztahu hádky?

  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact