• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Fasolada - řecká fazolová polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fasolada - řecká fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • vývar z uzeného masa, nebo kostky
    • 250
      g kořenová zelenina
    • 400
      g brambory
    • sůl
    • cibule
    • česnek
    • mletá paprika
    • olej
    • pórek nebo petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
2
Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem.
3
Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
4
Nezahušťujeme, to zajistí rozvařené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 4. 2016 07:04

    A proč by se zelenina měla smažit na másle? Do takovéhle polévky patří olivový olej, a ten je určitě dietnější než máslo, byť rozpuštěné v hotové polévce! :-\

  • Marie Vlckova | 10. 8. 2015 15:56

    Cerstve, jen v polevce rozpustene maslo je urcite dietnejsi nez kdyz se na nem smazi zelenina.

  • frak | 7. 8. 2015 20:13

    Kvůli dietě jste zeleninu neosmažila..., ale pak jste přidala kousek másla? Jaký tohle má význam, když kvůli dietě nesmažíte, ale pak dáváte do pokrmu rovnou máslo?? <:-)

  • Romana | 12. 2. 2014 10:10

    Báječná, ten citron je v tom dokonalý :-) Doporučuji všem

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:37

    Velmi dobrá, rozhodně zopakuji.

  • Lenka | 27. 1. 2012 17:20

    také žiju v Řecku a nebyla by to správná fasulada, kdyby se tam nepřidal citron s olivovým olejem - každý přidává na talíři podle chuti.... bez toho by to nebylo ono ;-)

  • CHRISSA MAROGLOU | 9. 10. 2009 12:11

    dobry den dovolte abych pridala ze pani Marsi to ma spravne...ziju v Recku od malicka tak vlastne reckou znam lip nez ceskou kuchyn'- FASOLE PRES NOC namocit do vody...a jeste dodam ze ZADNA ZELENINA se NESMAZI!- akorat se tam prida olivovy olej ke konci do vyvaru az tam vsechno je..dalsi je spravny dekuji

  • Blanka Vokounová | 11. 12. 2008 12:33

    Dělala jsem z červených fazolí, bez brambor a také byla výborná. Kořenovou zeleninu jsem kvůli dietě nesmažila, ale rovnou nastrouhanou zeleninu + cibuli, česnek hodila do hrnce s fazolemi a povařila. Cca 5 lžic fazolí jsem rozmixovala, kvůli zahuštění. Pro zjemnění jsem dala kousíček másla. Polévka byla mňamka. Když přidáte trochu více pálivé papriky, tak je i pikantní :-)

  • Anonym | 11. 5. 2007 15:54

    perfektni

  • Di | 1. 2. 2007 09:05

    My nemáme babičku v Řecku, ale v Pardubicích, takže návod nepochází od rodilého Řeka. Totožný recept na tuto polévku jsme našla na dvou různých místech. Možná je to pravá fasolada (krajová varianta jako u boršče nebo české bramboračky), možná ne. V každém případě jsem s ní uspěla u mnoha známých, kteří ji již vaří také. To ovšem neznamená, že nevyzkouším variantu s rajčaty (protlakem). Jen neslévám první vodu z luštěnin. Připadá mi to zbytečné a prý se tak vylévají cenné látky.

  • Anda | 1. 2. 2007 01:31

    Musim souhlasit s pani Marsi take mam tchini Rekini a opravdu popsala pravou reckou fasoladu jenom ja davam rajcata mysto protlaku,ktere predem na kratko ponorim do vrouci vody aby slupka praskla a dala se lehce odstranit a pak oloupana a rozkrajena je dam do polevky....vyborna a pozor pomaloucku varit aby v polevce nepraskly fazole nepraskly a krasne sama od sebe zhoustla

  • Marsí | 22. 2. 2006 14:24

    Dovolila bych si přidat obměnu: takhle vařila Fasoladu moje tchýně- rodilá Řekyně:Přes noc namočené fazole opláchneme a uvedeme do varu.Krátce povaříme, slijeme a vaříme znovu v čerstvé vodě. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno nakráj.kousek celeru a mrkev, celerovou nať a 2 stroužky česneku.Přidáme 3 lžíce oliv.oleje a necháme bublat.Když jsou fazole měkké, ale ne rozvařené, přidáme lžíci rajského protlaku, osolíme,opepříme a ještě krátce povaříme.Podáváme s bílým chlebem a balkánským sýrem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole Kořenová zelenina Mletá paprika Olej Pórek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Italská caponata

Italská caponata

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

81
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
38
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
27
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
26
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Těhotná Mottlová týden přenáší: Domácí vyvolávání porodu! Proč sex nepřipadá v úvahu?

Těhotná Mottlová týden přenáší: Domácí vyvolávání porodu! Proč sex nepřipadá v úvahu?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact