• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Fasolada - řecká fazolová polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fasolada - řecká fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • vývar z uzeného masa, nebo kostky
    • 250
      g kořenová zelenina
    • 400
      g brambory
    • sůl
    • cibule
    • česnek
    • mletá paprika
    • olej
    • pórek nebo petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
2
Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem.
3
Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
4
Nezahušťujeme, to zajistí rozvařené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 4. 2016 07:04

    A proč by se zelenina měla smažit na másle? Do takovéhle polévky patří olivový olej, a ten je určitě dietnější než máslo, byť rozpuštěné v hotové polévce! :-\

  • Marie Vlckova | 10. 8. 2015 15:56

    Cerstve, jen v polevce rozpustene maslo je urcite dietnejsi nez kdyz se na nem smazi zelenina.

  • frak | 7. 8. 2015 20:13

    Kvůli dietě jste zeleninu neosmažila..., ale pak jste přidala kousek másla? Jaký tohle má význam, když kvůli dietě nesmažíte, ale pak dáváte do pokrmu rovnou máslo?? <:-)

  • Romana | 12. 2. 2014 10:10

    Báječná, ten citron je v tom dokonalý :-) Doporučuji všem

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:37

    Velmi dobrá, rozhodně zopakuji.

  • Lenka | 27. 1. 2012 17:20

    také žiju v Řecku a nebyla by to správná fasulada, kdyby se tam nepřidal citron s olivovým olejem - každý přidává na talíři podle chuti.... bez toho by to nebylo ono ;-)

  • CHRISSA MAROGLOU | 9. 10. 2009 12:11

    dobry den dovolte abych pridala ze pani Marsi to ma spravne...ziju v Recku od malicka tak vlastne reckou znam lip nez ceskou kuchyn'- FASOLE PRES NOC namocit do vody...a jeste dodam ze ZADNA ZELENINA se NESMAZI!- akorat se tam prida olivovy olej ke konci do vyvaru az tam vsechno je..dalsi je spravny dekuji

  • Blanka Vokounová | 11. 12. 2008 12:33

    Dělala jsem z červených fazolí, bez brambor a také byla výborná. Kořenovou zeleninu jsem kvůli dietě nesmažila, ale rovnou nastrouhanou zeleninu + cibuli, česnek hodila do hrnce s fazolemi a povařila. Cca 5 lžic fazolí jsem rozmixovala, kvůli zahuštění. Pro zjemnění jsem dala kousíček másla. Polévka byla mňamka. Když přidáte trochu více pálivé papriky, tak je i pikantní :-)

  • Anonym | 11. 5. 2007 15:54

    perfektni

  • Di | 1. 2. 2007 09:05

    My nemáme babičku v Řecku, ale v Pardubicích, takže návod nepochází od rodilého Řeka. Totožný recept na tuto polévku jsme našla na dvou různých místech. Možná je to pravá fasolada (krajová varianta jako u boršče nebo české bramboračky), možná ne. V každém případě jsem s ní uspěla u mnoha známých, kteří ji již vaří také. To ovšem neznamená, že nevyzkouším variantu s rajčaty (protlakem). Jen neslévám první vodu z luštěnin. Připadá mi to zbytečné a prý se tak vylévají cenné látky.

  • Anda | 1. 2. 2007 01:31

    Musim souhlasit s pani Marsi take mam tchini Rekini a opravdu popsala pravou reckou fasoladu jenom ja davam rajcata mysto protlaku,ktere predem na kratko ponorim do vrouci vody aby slupka praskla a dala se lehce odstranit a pak oloupana a rozkrajena je dam do polevky....vyborna a pozor pomaloucku varit aby v polevce nepraskly fazole nepraskly a krasne sama od sebe zhoustla

  • Marsí | 22. 2. 2006 14:24

    Dovolila bych si přidat obměnu: takhle vařila Fasoladu moje tchýně- rodilá Řekyně:Přes noc namočené fazole opláchneme a uvedeme do varu.Krátce povaříme, slijeme a vaříme znovu v čerstvé vodě. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno nakráj.kousek celeru a mrkev, celerovou nať a 2 stroužky česneku.Přidáme 3 lžíce oliv.oleje a necháme bublat.Když jsou fazole měkké, ale ne rozvařené, přidáme lžíci rajského protlaku, osolíme,opepříme a ještě krátce povaříme.Podáváme s bílým chlebem a balkánským sýrem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole Kořenová zelenina Mletá paprika Olej Pórek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Turecký med

Turecký med

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
30
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
26
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact