• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Farvely - židovská kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Farvely - židovská kuchyně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farvely - židovská kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme co nejtvrdší těsto, sformujeme ho do koule a na struhadle s velkými otvory nastrouháme. Rozsypeme na utěrku a necháme vyschnout. Pokud chceme farvely použít, vaříme je ve slané vodě 10 minut.
2
Podáváme v polévkách, ale i jako samostatné jídlo polité tukem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • David M | 2. 12. 2012 19:09

    Ano, farvely sú dobré po vysušení do zlatova upiecť v rúre a zaliať vývarom údeného (kurča pre košer) bravčové pre ostatných a nechať ho urobiť v rúre v kastroliku s pokrievkou a k tomu hovadzie maso dusené alebo rezeň hovadzí na strúhanke.

  • venyss | 11. 9. 2007 11:59

    My tomu říkáme strouhání. Drobení děláme ze stejných přísad,ale jako postup je jako u drobenky na koláč. V polévce také dobré.

  • Tereza Jarčušková | 15. 2. 2006 13:50

    Na východe sa tomu hovorí aj papcun.

  • mon | 2. 2. 2006 23:37

    Na Slovensku tomu hovoríme mrvenička :o)

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 14:04

    Našla som si váš recept, Nadenko. Zvyknem tarhoňu dusiť ako vy uvádzate, ale v rúre. Má potom peknú farbu dohneda. Ale tú druhú časť som nepoznala, určite urobím , vyzerá to výborne. Maďari majú fajn kuchyňu.

  • Naďa | 27. 1. 2006 11:21

    již před drahným časem jsem sem zadala recept s názvem "Tarhoňa".Vyhledejte a uvidíte,že tahle tarhoňa,drobení nebo farvely,se dá využít k velmi jedlé a výtečné příloze.My tomu doma říkáme mana,protože je to fakt boží!

  • Jana Povolná | 26. 1. 2006 15:18

    pro Vás Farvely ,u nás Drobení,myslím ,že na názvu nezáleží.....je to výborné do polévky...i když poslední dobou z lenosti raději vařím jáhly....jsou chuťově i vzhledově skoro stejné jako malé drobení (tarhoňa)....

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:11

    Jasně,už chápu,díky Terezko,špagety a kolínka jsou taky jedno těsto a přesto je to rozdíl. :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 12:39

    Tarhoňa sa robí aj u nás, je to to isté cesto, ale stúha sa na drobnom strúhadle , teda s najmenšími otvormi. Rozdiel je len vo veľkosti.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 11:27

    neříká se tomu v Maďarsku tarhoňa?

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 10:48

    Jeee...ja zacala cist z vrhu, uz to vim:-)))))) Cetla jsem, ze diky svemu slozeni a zakaz michani nektere suroviny (napriklad mleko s vejsi) dela z zidovske kuchyne jednu z nejzdravejsich i kdyz bohuzel malo popurarnich.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Vaření Vegetariáni Levně Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Domácí nugát

Domácí nugát

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
127
Chili con carne
Chili con carne
109
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
69
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
64
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Farvely - židovská kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact