• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Farní tajemství - dort
Napište svůj komentář k receptu

Farní tajemství - dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farní tajemství - dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička káva
    • 120
      g vlašské ořechy
  • Náplň:
    • 0,25
      l smetana pochoutková
    • 100
      g moučkový cukr
    • 130
      g vlašské ořechy
    • borůvky
    • maliny nebo jiný kompot
    • 2
      ks šlehačka
    • čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme kávu, ořechy, sníh. Vlejeme do vymazané formy a upečeme. Po upečení vychladlý dort překrojíme na 2 části, pokapeme šťávou z kompotu, poskládáme ovoce a dáme náplň.
2
Na přípravu náplně vymícháme pochoutkovou smetanu s cukrem a pomletými ořechy. Navrch dortu dáme šlehačku a nastrouhanou čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 10. 12. 2007 06:07

    Místo mouky jsou v těstě oříšky, těsto je mnohem chutnější a navíc krásně voní :)

  • Bepela | 9. 12. 2007 15:29

    žádná mouka se tam nedává?

  • Anonym | 7. 12. 2007 12:42

    Ano, můžete, také v ní tento dort peču.

  • Jana Š. | 7. 12. 2007 10:54

    Může mi, prosím, někdo poradit, v jak velké formě se dort peče? Mohu použít formu průměr 26cm?

  • Anonym | 7. 12. 2007 10:02

    Znám recept dlouho, je podle Kamily Magálové a je výborný !!

  • Helli | 6. 12. 2007 15:08

    Podľa mňa, pochúťková smotana je kyslá smotana(zakysaná)

  • Andra | 6. 12. 2007 14:07

    Pochutkova smotana sa hovori kyslej smotane.

  • Zlatica | 6. 12. 2007 13:16

    Nie som autorkou, ale mám tento recept. Smotana sa dáva kyslá, hustá. Najlepší je múčnik na 2. deň , ak vydrží.

  • Jana z VM | 6. 12. 2007 12:10

    Taky jsem přemýšlela, co znamená v názvu receptu to "dost" a pak mně došlo, že je to překlep a patří "dort"¨:o)

  • Anonym | 6. 12. 2007 11:43

    vELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT!! NEJSEM AUTOR RECEPTU,ALE JE TO ZAKYSANÁ SMETANA :-))PS

  • Marie Pospíšilová | 6. 12. 2007 11:18

    Podle způsobu přípravy bych řekla, že pochoutková smetana je vysokotučná kysaná smetana (15-18%).

  • mia | 6. 12. 2007 11:15

    ani mě a že vařím už hezkých pár let,nic pochoutková smetana nenapovídá, panečku, to je hádanka:-)

  • Lusinda | 6. 12. 2007 11:12

    Nejsem sice autor,ale je to zakysaná smetana,přímo se jmenuje pochoutková,zelený kelímek,výrobce Olma.

  • Anonym | 6. 12. 2007 10:22

    Zdravím, můžete mi prosím říct, co je to pochoutková smetana? Děkuji.

  • Jana z VM | 6. 12. 2007 10:13

    Recept mě doslova nadchl. Chci se zeptat - ta pochoutková smetana je zakysaná, nebo jaká? Chtěla bych dort vyzkoušet, tak ať mám jasno. Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Borůvky Čokoláda Káva Maliny Moučkový cukr Šlehačka Smetana Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

71
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
69
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
58
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
53
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
41
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Farní tajemství - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact