• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Napište svůj komentář k receptu

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

autor: JLV
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 40
      g sůl
    • 20
      g pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 200
      g šalotka
    • 20
      g chilli

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a nechte chvíli odstát. Maso osolte a sůl důkladně vmasírujte do masa, které následně potřete směsí koření. Oloupejte šalotku, rozkrojte na čtvrtiny a rozdělte jednotlivé měsíčky. Do vakuového sáčku (lze použít i pečící pytlík) vložte 1 kus připravené krkovice se snítkou tymiánu a jednou čtvrtinou připravené šalotky šalotku. Po naplnění všech sáčku, za vakuujte popřípadě pevně utěsněte pečící pytlík a vložte na pekáč do trouby rozehřáté na 80°C a pečte minimálně 120 minut.
2
Díky metodě souse-vide se v mase zachovávají nejen všechny důležité živiny, ale maso si zachová svou charakteristickou chuť a je skvěle provoněné kořením a šalotkou.
3
**TIP:** díky zachování původní chuti masa. (tím myslím před zpracováním) Nakupujte krkovičku u svého ověřeného řezníka a vždy čerstvé, ne vakuově balené, které může obsahovat zbytečně velké množství vody, která v původní surovině rozhodně nebyla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 18. 1. 2014 13:36

    Super, i manžel pochválil. Šťávy bylo mraky, ani jsem to nečekala. Šalotek jsem dala víc, ale příště je nakrájím na menší dílky - byly docela tvrdé, žádná tragedie, ale na to, že byly v troubě více jak 2 hodiny...Podávala jsem s pečenými brambory s tymiánem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Snítka tymiánu Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Banánový dortík

Banánový dortík

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

102
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
41
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
37
Švestková povidla
Švestková povidla
28
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
26
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářské špecle
Farmářské špecle
Fazolačka po Uhersku
Fazolačka po Uhersku
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se slaninou
  • Recepty.cz
  • Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact