• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Napište svůj komentář k receptu

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

autor: JLV
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 40
      g sůl
    • 20
      g pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 200
      g šalotka
    • 20
      g chilli

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a nechte chvíli odstát. Maso osolte a sůl důkladně vmasírujte do masa, které následně potřete směsí koření. Oloupejte šalotku, rozkrojte na čtvrtiny a rozdělte jednotlivé měsíčky. Do vakuového sáčku (lze použít i pečící pytlík) vložte 1 kus připravené krkovice se snítkou tymiánu a jednou čtvrtinou připravené šalotky šalotku. Po naplnění všech sáčku, za vakuujte popřípadě pevně utěsněte pečící pytlík a vložte na pekáč do trouby rozehřáté na 80°C a pečte minimálně 120 minut.
2
Díky metodě souse-vide se v mase zachovávají nejen všechny důležité živiny, ale maso si zachová svou charakteristickou chuť a je skvěle provoněné kořením a šalotkou.
3
**TIP:** díky zachování původní chuti masa. (tím myslím před zpracováním) Nakupujte krkovičku u svého ověřeného řezníka a vždy čerstvé, ne vakuově balené, které může obsahovat zbytečně velké množství vody, která v původní surovině rozhodně nebyla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 18. 1. 2014 13:36

    Super, i manžel pochválil. Šťávy bylo mraky, ani jsem to nečekala. Šalotek jsem dala víc, ale příště je nakrájím na menší dílky - byly docela tvrdé, žádná tragedie, ale na to, že byly v troubě více jak 2 hodiny...Podávala jsem s pečenými brambory s tymiánem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Snítka tymiánu Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Kokosky II.

Kokosky II.

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Krémová polévka

Krémová polévka

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

69
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
63
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
41
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářské špecle
Farmářské špecle
Fazolačka po Uhersku
Fazolačka po Uhersku
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se slaninou
  • Recepty.cz
  • Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact