• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Napište svůj komentář k receptu

Farářská polévka (s vaječnými nočky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 220
      g čerstvá zelenina míchaná
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      l vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zeleninová nať dle chuti
  • Na nočky:
    • 35
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce menší
    • sůl a koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky, řapíkatý celer...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

2
Po osmažení zeleniny přilijeme vývar, dle chuti osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Kdo chce, může přidat i jemně nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Během smažení zeleniny si připravíme nočky. Na rozpuštěném másle si osmažíme světlou jíšku, do které dle chuti můžeme přidat jemně drcený kmín, pepř, papriku, bylinky... Do osmažení jíšky vmícháme vajíčka, která osolíme a necháme srazit na menší nočky. Pokud máme nočky velké, nevadí, snadno je přepůlíme nebo rozčtvrtíme lžící.

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

4
Nočky vsypeme do polévky, kterou jsme přivedli k varu a povaříme do změknutí zeleniny. Dle chuti dochutíme, přidáme čerstvě nasekanou nebo sušenou petrželovou nebo celerovou nať, případně dolijeme vývar dle potřeby a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

Polévka s játrovými knedlíky podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvá zelenina Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Vývar Zeleninová nať

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

416
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
321
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
187
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
124
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
52
Motaný makový / ořechový závin
Motaný makový / ořechový…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…
Farmářské špecle
Farmářské špecle
  • Recepty.cz
  • Farářská polévka (s vaječnými nočky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact