• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Far Breton
Napište svůj komentář k receptu

Far Breton

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Far Breton
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce med
    • 600
      ml mléko
    • 25
      ks sušené švestky vypeckovanych a pomoučněných

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mléko, vejce, mouku, cukr a med (je to dost tekuté). Nalijeme těsto do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku a naskládáme do něj švestky (nejlépe až v troubě, jinak se nám při manipulaci s pekáčkem švestky v tekutém těstě nahrnou na jednu stranu). Pečeme 50 minut na stupeň 5 nebo 6, až je koláč hezky nahnědlý.
2
Tento tradiční hutný koláč z Bretaně může připadat nám Čechům, zvyklým na nadýchané kynuté těsto, exotický. V Bretani ho milují a jedí téměř každou neděli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušenky "Breton"

Sušenky "Breton"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sandra Silhanova | 19. 7. 2007 13:37

    Vynikajici kolac, primo z Bretane jsme si dovezli recept, pote, co jsme zdlabali spoustu original bretanskych faru :)) malinko jednodusi verze, kterou mame z bretane:250 g mouky, 150 g cukru, 1 sacek vanilkoveho cukru, 4 vejce, 1 litr mleka a 100 g svestek namocenych v rumu.clovek by neveril, ze se neco tak sileneho upece, ale za 45min na 250 je uplne dokonale hotov. strasne jednoduche a strasne dobre :)

  • Irena Zahoříková | 20. 6. 2007 10:58

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že mě výsledek opravdu překvapil. Při pečení jsem zažívala jako kuchařský začátečník trochu hrůzu, protože po hodině mi prostředek koláče ještě pořád plaval. Nakonec se ale dopekl bez problémů. Opravdu je to dost chuťově nezvyklý koláč, ale rozhodně není špatný. ;-)

  • Barbora Polakova | 23. 3. 2007 22:47

    Velmi dobry kolac, autorka ma pravdu je trochu odlisny na ake sme zvyknuty ale je vazne dobry.Nabuduce ale tie slivky nakrajam aspon na polovicky.

  • MartinV | 1. 2. 2007 09:39

    Tak tohle se mi líbí, bez práškové chemie. Zkusil bych dát část mouky pohankové, má oříškovou příchuť. Podobnou dobrotu jsem dělal minulý týden z Amasaké, bez cukru (pro případné dietáře i bez lepku). Přidám do receptů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Med Mléko Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Pečený kapr

Pečený kapr

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

296
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
84
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
61
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
56
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
52
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Far Breton
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact