• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Far Breton
Napište svůj komentář k receptu

Far Breton

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Far Breton
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce med
    • 600
      ml mléko
    • 25
      ks sušené švestky vypeckovanych a pomoučněných

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mléko, vejce, mouku, cukr a med (je to dost tekuté). Nalijeme těsto do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku a naskládáme do něj švestky (nejlépe až v troubě, jinak se nám při manipulaci s pekáčkem švestky v tekutém těstě nahrnou na jednu stranu). Pečeme 50 minut na stupeň 5 nebo 6, až je koláč hezky nahnědlý.
2
Tento tradiční hutný koláč z Bretaně může připadat nám Čechům, zvyklým na nadýchané kynuté těsto, exotický. V Bretani ho milují a jedí téměř každou neděli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušenky "Breton"

Sušenky "Breton"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sandra Silhanova | 19. 7. 2007 13:37

    Vynikajici kolac, primo z Bretane jsme si dovezli recept, pote, co jsme zdlabali spoustu original bretanskych faru :)) malinko jednodusi verze, kterou mame z bretane:250 g mouky, 150 g cukru, 1 sacek vanilkoveho cukru, 4 vejce, 1 litr mleka a 100 g svestek namocenych v rumu.clovek by neveril, ze se neco tak sileneho upece, ale za 45min na 250 je uplne dokonale hotov. strasne jednoduche a strasne dobre :)

  • Irena Zahoříková | 20. 6. 2007 10:58

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že mě výsledek opravdu překvapil. Při pečení jsem zažívala jako kuchařský začátečník trochu hrůzu, protože po hodině mi prostředek koláče ještě pořád plaval. Nakonec se ale dopekl bez problémů. Opravdu je to dost chuťově nezvyklý koláč, ale rozhodně není špatný. ;-)

  • Barbora Polakova | 23. 3. 2007 22:47

    Velmi dobry kolac, autorka ma pravdu je trochu odlisny na ake sme zvyknuty ale je vazne dobry.Nabuduce ale tie slivky nakrajam aspon na polovicky.

  • MartinV | 1. 2. 2007 09:39

    Tak tohle se mi líbí, bez práškové chemie. Zkusil bych dát část mouky pohankové, má oříškovou příchuť. Podobnou dobrotu jsem dělal minulý týden z Amasaké, bez cukru (pro případné dietáře i bez lepku). Přidám do receptů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Med Mléko Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

119
Máslové řízky
Máslové řízky
108
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
84
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Eliška Bučková na párty: Ňadra chtěla ven!

Eliška Bučková na párty: Ňadra chtěla ven!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Far Breton
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact