• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fantastický bramborový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Fantastický bramborový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 680
      g brambory
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžička sůl
    • 665
      g hladká mouka
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 150
      ml vývar z brambor

Postup přípravy receptu

1
Brambory i se slupkou pořádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka společně se dvěma lžičkami soli. Uvařené brambory slijeme, ale ponecháme si 150 ml vývaru. Brambory necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme (loupat se ale nemusí), já je mám radši oloupané. Rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme, přidáme olej a kvasnice rozpuštěné v bramborovém vývaru. Až nám vznikne pěkná hmota, přidáme mouku a sůl. Těsto se nejdřív hrozně drobí, ale po chvilce zpracovávání se vytvoří krásné těsto. Těsto necháme zakryté 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme dva bochníky, které rozplácneme a srolujeme na váleček. Srolované bochníky položíme na plech vyložený pečícím papírem, který je lehce posypaný moukou. POZOR - chleba položit tím srolovaným spojem dolů. A zase nechat zakryté 30 minut kynout. Troubu předehřát na 190 °C, chléb otočit tím srolovaným spojem nahoru a péct cca 30-40 minut.
2
Pečeme společně s ohnivzdornou miskou s horkou vodou, aby se tvořila pára.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kadera | 23. 7. 2013 12:10

    neudelala jste nic spatne, tim ze je v tom chlebu tolik brambor zustane pekne vlhky ale to zabranuje tomu aby zustal krupavy, da se ale v troube zase rozpect nebo se daji platky otoustovat (mne chutna i gumovy 8-) )

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 5. 2012 13:48

    Tady nevím, co jsem udělala špatně, chleba měl po vytažení křupavou kůrku, ale jakmile zchládnul, zgumovatěl. Pokud pominu tohle, brambory jsou v těstě super, dělají chleba mnohem vláčnější, takže je velmi dobrý i ve chvíli, kdy by klasický chleba už byl suchý a tvrdý. Pekla jsem z polohrubé mouky, jak paní Lucie, předpokládám, že autorka, píše v komentářích.

  • ajgis
    ajgis | 12. 9. 2011 21:02

    Chválím

  • Lucie Kadera | 2. 10. 2008 20:06

    Prominte, jde skutecne o hladkou mouku ale muze se pouzit i polohruba.

  • lenka galvasová | 2. 10. 2008 20:02

    Předpokládám,že autorka myslí hladkou mouku.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Fish & chips

Fish & chips

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

115
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
97
Butter chicken masala
Butter chicken masala
76
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
66
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
65
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Fánky
Fánky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…
  • Recepty.cz
  • Fantastický bramborový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact