• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fánky
Napište svůj komentář k receptu

Fánky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 0,50
      dl hnědý rum
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • 1
      l polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát, pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverčky, uprostřed přejedeme 3-4 krát rádýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda).
2
Klademe na savý papír, a polovychladlé posypeme přes sítko práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Točené fánky s cukrem

Točené fánky s cukrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 2. 2011 21:27

    Klárko, svoje recepty si můžeš opravovat sama ;-)

  • Klára K. | 9. 2. 2011 20:05

    Prosím u tohoto receptu, zmeniť 1 kg polohr.múky na 1 liter. ďakujem O:-) O:-)

  • sdawse sarrt | 13. 2. 2008 15:11

    no je to ok

  • Klára Keselyova | 22. 1. 2008 22:09

    Marsí, nič si stoho nerob, "poznám to".Nevesta mi slúbila, že až budem koncom týždňa robiť fánky, tak ich odfotí.Skúsime ich sem dať.Mne by sa to nepodarilo, aj keď nie som "blondýna" Ja už som šedivá, i keď zafarbená.

  • Marsi | 22. 1. 2008 16:28

    Jehe...:-) Klarko uz to chapu...to vis,blondyna ...:-)

  • Klára Keselyova | 21. 1. 2008 13:07

    Marsí, nakresli si /prepáč, za tzkanie,lepšie sa mi píše/štvorec na papier a podľa toho akých je rozmerov,prestrihni v ňo asi centmetré pásiky.Budú tam dva-tri. Chyt ten prostredný, a tak ako sa Ti ukáže v rukách hoď, hoď ho do olej. Neviem či to dobre vysvetlujem. Po usmažení, nemajú byť rovné.Ale aj môžú byť, leže sú zaujímavejšie, keď sú také neusporiadané. Nech sa Ti to podarí. Klára

  • Marsí | 21. 1. 2008 11:13

    Klárko rozumím dobře tomu, že to bude skoro takový hřebínek?..:-)) a nebo to bude mít rozříznuté bříško, jako je mříž v okně?...:-)))už jsem z toho trochu tumpachová...:-))

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:00

    Zuzka, Terezka. Jana,Maru,Eva,Di, veľmi ma teší,že Vás zaujal môj recept. U nás sa tiež volá Fánky-Božie milosti. Zuzka, radielkom prejdete durch, ale len vo vnútri štvorca-obdl.-ka. Keď ich vysmážate, tak chytíte tie prostredné pásky a neusporiadane ich vložíte do horúceho oleja. Smažíte z oboch strán. Čím sú pokrútenejšie, tým sú originálnejšie. Prajem Vám, aby chutili!!!! Klára

  • Tereza J. | 20. 1. 2008 19:19

    U nás sa tomu tiež vraví božie milosti.

  • Jana Nesvadbová | 20. 1. 2008 14:45

    I já mám podobný recet z jižních Čech po babičce smažily se ram o zabijačce a na vynášku pro nápadníky Boží milosti. Milá vzpomika na mládí.

  • Jana Remková | 20. 1. 2008 14:29

    Neudělala jste žádnou chybu,pokud vím,autora tyto stránky vynechávají,pokud se sám pod recept nepodepíše.Díky za recept,vyzkouším.Jana

  • Maru | 19. 1. 2008 23:38

    Paní Kláro,pokud chcete mít recept pod svým jménem,musíte dolu pod receptem zaškrtnout políčko ,že souhlasíte s uveřejněním e-mailové adresy a jména.Jinak je recept anonymní.Váš recept na fánky je skvělý,dávám 1.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 1. 2008 18:11

    Klárko, prosím vás, uvnitř toho čtverečku to přejedu tím rádýlkem "durch" nebo nebo jen na povrchu? Děkuji, jinak recept vypadá moc lákavě.

  • Eva Mlýnská | 19. 1. 2008 14:44

    U nás se fánkám říká boží milosti. Jsou moc dobré.

  • Di | 19. 1. 2008 09:01

    V Čechách to je také tradiční masopustní (fašiangy jsou masopust, je to tak?) moučník stejně jako koblihy. Říká se mu boží milosti. Tenhle recept mě velmi zaujal, protože obsahuje jenom málo cukru, což většinou nebývá.

  • Klára Keselyova | 18. 1. 2008 18:45

    Chcela som ešte povedať, že tento recept pochádza od mojej mamičky, ktorá už žial 40 rokov nie je medzi nami. Je to špecialný fašiangový recept,a my so sestrou ho pripravujeme každý rok na fašiangy acelá rozvetvená rodina sa ho nevie dočkať. Ešte sa chcem spýtaťči som spravila neakú chybu, keď tam nie je autor. Ďakujem, a prajem krásny večer. Keselyova

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

69
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
66
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
62
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…
58
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
53
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný vlašský salát
Falešný vlašský salát
Famózní ale velmi rychlé závitky
Famózní ale velmi rychlé závitky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
  • Recepty.cz
  • Fánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact