• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fánky
Napište svůj komentář k receptu

Fánky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 0,50
      dl hnědý rum
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • 1
      l polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát, pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverčky, uprostřed přejedeme 3-4 krát rádýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda).
2
Klademe na savý papír, a polovychladlé posypeme přes sítko práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Točené fánky s cukrem

Točené fánky s cukrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 2. 2011 21:27

    Klárko, svoje recepty si můžeš opravovat sama ;-)

  • Klára K. | 9. 2. 2011 20:05

    Prosím u tohoto receptu, zmeniť 1 kg polohr.múky na 1 liter. ďakujem O:-) O:-)

  • sdawse sarrt | 13. 2. 2008 15:11

    no je to ok

  • Klára Keselyova | 22. 1. 2008 22:09

    Marsí, nič si stoho nerob, "poznám to".Nevesta mi slúbila, že až budem koncom týždňa robiť fánky, tak ich odfotí.Skúsime ich sem dať.Mne by sa to nepodarilo, aj keď nie som "blondýna" Ja už som šedivá, i keď zafarbená.

  • Marsi | 22. 1. 2008 16:28

    Jehe...:-) Klarko uz to chapu...to vis,blondyna ...:-)

  • Klára Keselyova | 21. 1. 2008 13:07

    Marsí, nakresli si /prepáč, za tzkanie,lepšie sa mi píše/štvorec na papier a podľa toho akých je rozmerov,prestrihni v ňo asi centmetré pásiky.Budú tam dva-tri. Chyt ten prostredný, a tak ako sa Ti ukáže v rukách hoď, hoď ho do olej. Neviem či to dobre vysvetlujem. Po usmažení, nemajú byť rovné.Ale aj môžú byť, leže sú zaujímavejšie, keď sú také neusporiadané. Nech sa Ti to podarí. Klára

  • Marsí | 21. 1. 2008 11:13

    Klárko rozumím dobře tomu, že to bude skoro takový hřebínek?..:-)) a nebo to bude mít rozříznuté bříško, jako je mříž v okně?...:-)))už jsem z toho trochu tumpachová...:-))

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:00

    Zuzka, Terezka. Jana,Maru,Eva,Di, veľmi ma teší,že Vás zaujal môj recept. U nás sa tiež volá Fánky-Božie milosti. Zuzka, radielkom prejdete durch, ale len vo vnútri štvorca-obdl.-ka. Keď ich vysmážate, tak chytíte tie prostredné pásky a neusporiadane ich vložíte do horúceho oleja. Smažíte z oboch strán. Čím sú pokrútenejšie, tým sú originálnejšie. Prajem Vám, aby chutili!!!! Klára

  • Tereza J. | 20. 1. 2008 19:19

    U nás sa tomu tiež vraví božie milosti.

  • Jana Nesvadbová | 20. 1. 2008 14:45

    I já mám podobný recet z jižních Čech po babičce smažily se ram o zabijačce a na vynášku pro nápadníky Boží milosti. Milá vzpomika na mládí.

  • Jana Remková | 20. 1. 2008 14:29

    Neudělala jste žádnou chybu,pokud vím,autora tyto stránky vynechávají,pokud se sám pod recept nepodepíše.Díky za recept,vyzkouším.Jana

  • Maru | 19. 1. 2008 23:38

    Paní Kláro,pokud chcete mít recept pod svým jménem,musíte dolu pod receptem zaškrtnout políčko ,že souhlasíte s uveřejněním e-mailové adresy a jména.Jinak je recept anonymní.Váš recept na fánky je skvělý,dávám 1.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 1. 2008 18:11

    Klárko, prosím vás, uvnitř toho čtverečku to přejedu tím rádýlkem "durch" nebo nebo jen na povrchu? Děkuji, jinak recept vypadá moc lákavě.

  • Eva Mlýnská | 19. 1. 2008 14:44

    U nás se fánkám říká boží milosti. Jsou moc dobré.

  • Di | 19. 1. 2008 09:01

    V Čechách to je také tradiční masopustní (fašiangy jsou masopust, je to tak?) moučník stejně jako koblihy. Říká se mu boží milosti. Tenhle recept mě velmi zaujal, protože obsahuje jenom málo cukru, což většinou nebývá.

  • Klára Keselyova | 18. 1. 2008 18:45

    Chcela som ešte povedať, že tento recept pochádza od mojej mamičky, ktorá už žial 40 rokov nie je medzi nami. Je to špecialný fašiangový recept,a my so sestrou ho pripravujeme každý rok na fašiangy acelá rozvetvená rodina sa ho nevie dočkať. Ešte sa chcem spýtaťči som spravila neakú chybu, keď tam nie je autor. Ďakujem, a prajem krásny večer. Keselyova

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Mazanec II.

Mazanec II.

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

131
Dýňová tortila
Dýňová tortila
87
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
54
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
40
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
40
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný vlašský salát
Falešný vlašský salát
Famózní ale velmi rychlé závitky
Famózní ale velmi rychlé závitky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
  • Recepty.cz
  • Fánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact