• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
Napište svůj komentář k receptu

Falešný krtek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešný krtek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 30
      g kakao
    • 4
      ks banány
    • pikantní marmeláda
    • šlehačka
    • hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme z cukrem, přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v kulaté formě cca 35 minut.
3
Poté korpus rozřízneme a spodní díl namažeme marmeládou. Přiklopíme vrchní díl, který taktéž namažeme a položíme na něj na polovinu rozřízlé banány. Na banány navrstvíme do husta ušlehanou šlehačku, silně postrouháme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 14. 5. 2007 17:00

    Taky jsem dělala postup jak je uveden na krabici s vydlabáním korpusu, byl užasný jen jsem ještě korpus pokapala silnou kávou aby nebyl suchý. Rychlý, dobrý a nejlepší je vychlazený!!!!!

  • Andra | 8. 2. 2007 09:06

    Pani Zdenka, ja som ten postup "odpozerala" práve z toho obrázku, ktorý je na krtkovej torte z krabice. Ale korpus si robím sama. Nebojte sa toho, niet na tom čo pokaziť. Dobrý nápad s tou banánovou šľahačkou. Nabudúce skúsim do nej primiešať kúsky banánov, prípadne iného ovocia.

  • Zdeňka | 7. 2. 2007 21:05

    Nejsem zastáncem moučníků "z krabice",ale Krtkův dort je vyjímka.Jednou jsem si ho na něčí doporučení koupila a hrozně nám zachutnal.Výborné těsto a vynikající banánová šlehačka,no prostě lahoda.Nevím,jestli bych s falešným uspěla,ale třeba ho taky někdy zkusím.A udělala bych to tak,jak píše paní Andra.

  • Andra | 5. 2. 2007 10:14

    Ja plním krtkovu tortu nasledovne: asi 1 cm od okraja narežem korpus dookola a vydlabem cesto asi do hĺbky 1/3 korpusu tak, že vznikne niečo ako miska s rovným dnom. Dno potriem džemom a po celej ploche uložím po dĺžke prekrojené banány. Šľahačku zmiešanú s čokoládovým hoblinkami navŕšim do tvaru kopčeka a posypem rozmrvenými "dlabancami" korpusu. Banány sa takto nešmýkajú.

  • Drahuše | 4. 2. 2007 18:54

    Dort byl vynikající. Jen jsem měla dva malé problémy. 1) Při našlehání žloutků s cukrem a olejem, jsem nemohla vmíchat mouku z kakaem - přidala jsem pár lžic vody. 2) Nakrájené banány mi po džemu sjížděly dolů - na krajích jsem je připíchla parátky.

  • englicka marketa | 14. 12. 2006 18:39

    jaksi jsem zapomněla že do těsta přimícháme olej prosím redakci o opravu.Děkuji

  • Irena Klasová | 14. 12. 2006 13:08

    Díky za tip na víkend:-),vypadá to lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hořká čokoláda Kakao Olej Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Feferonový salát

Feferonový salát

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

25 minut
Pita chléb s pestem z červené řepy

Pita chléb s pestem z červené řepy

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

45 minut
Crinkles

Crinkles

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

363
Avokádová pasta
Avokádová pasta
108
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
96
Tatarský biftek
Tatarský biftek
58
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
35
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class

Zajímavé články

Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
AHA.cz Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Mimibazar Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Dáma.cz Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Velká radost Simony Stašové: Je z ní babička!

Velká radost Simony Stašové: Je z ní babička!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact