• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
Napište svůj komentář k receptu

Falešný krtek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešný krtek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 30
      g kakao
    • 4
      ks banány
    • pikantní marmeláda
    • šlehačka
    • hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme z cukrem, přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v kulaté formě cca 35 minut.
3
Poté korpus rozřízneme a spodní díl namažeme marmeládou. Přiklopíme vrchní díl, který taktéž namažeme a položíme na něj na polovinu rozřízlé banány. Na banány navrstvíme do husta ušlehanou šlehačku, silně postrouháme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 14. 5. 2007 17:00

    Taky jsem dělala postup jak je uveden na krabici s vydlabáním korpusu, byl užasný jen jsem ještě korpus pokapala silnou kávou aby nebyl suchý. Rychlý, dobrý a nejlepší je vychlazený!!!!!

  • Andra | 8. 2. 2007 09:06

    Pani Zdenka, ja som ten postup "odpozerala" práve z toho obrázku, ktorý je na krtkovej torte z krabice. Ale korpus si robím sama. Nebojte sa toho, niet na tom čo pokaziť. Dobrý nápad s tou banánovou šľahačkou. Nabudúce skúsim do nej primiešať kúsky banánov, prípadne iného ovocia.

  • Zdeňka | 7. 2. 2007 21:05

    Nejsem zastáncem moučníků "z krabice",ale Krtkův dort je vyjímka.Jednou jsem si ho na něčí doporučení koupila a hrozně nám zachutnal.Výborné těsto a vynikající banánová šlehačka,no prostě lahoda.Nevím,jestli bych s falešným uspěla,ale třeba ho taky někdy zkusím.A udělala bych to tak,jak píše paní Andra.

  • Andra | 5. 2. 2007 10:14

    Ja plním krtkovu tortu nasledovne: asi 1 cm od okraja narežem korpus dookola a vydlabem cesto asi do hĺbky 1/3 korpusu tak, že vznikne niečo ako miska s rovným dnom. Dno potriem džemom a po celej ploche uložím po dĺžke prekrojené banány. Šľahačku zmiešanú s čokoládovým hoblinkami navŕšim do tvaru kopčeka a posypem rozmrvenými "dlabancami" korpusu. Banány sa takto nešmýkajú.

  • Drahuše | 4. 2. 2007 18:54

    Dort byl vynikající. Jen jsem měla dva malé problémy. 1) Při našlehání žloutků s cukrem a olejem, jsem nemohla vmíchat mouku z kakaem - přidala jsem pár lžic vody. 2) Nakrájené banány mi po džemu sjížděly dolů - na krajích jsem je připíchla parátky.

  • englicka marketa | 14. 12. 2006 18:39

    jaksi jsem zapomněla že do těsta přimícháme olej prosím redakci o opravu.Děkuji

  • Irena Klasová | 14. 12. 2006 13:08

    Díky za tip na víkend:-),vypadá to lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hořká čokoláda Kakao Olej Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

80 minut
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

76
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
69
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy 30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Móda na Sportovci roku zrakem kritičky Iny T.: Házeli se do gala

Móda na Sportovci roku zrakem kritičky Iny T.: Házeli se do gala

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí úraz při sportu a kdo se pohádá s kolegou?

Horoskop na další týden: Komu hrozí úraz při sportu a kdo se pohádá s kolegou?

  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact