• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
Napište svůj komentář k receptu

Falešný krtek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešný krtek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 30
      g kakao
    • 4
      ks banány
    • pikantní marmeláda
    • šlehačka
    • hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme z cukrem, přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v kulaté formě cca 35 minut.
3
Poté korpus rozřízneme a spodní díl namažeme marmeládou. Přiklopíme vrchní díl, který taktéž namažeme a položíme na něj na polovinu rozřízlé banány. Na banány navrstvíme do husta ušlehanou šlehačku, silně postrouháme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 14. 5. 2007 17:00

    Taky jsem dělala postup jak je uveden na krabici s vydlabáním korpusu, byl užasný jen jsem ještě korpus pokapala silnou kávou aby nebyl suchý. Rychlý, dobrý a nejlepší je vychlazený!!!!!

  • Andra | 8. 2. 2007 09:06

    Pani Zdenka, ja som ten postup "odpozerala" práve z toho obrázku, ktorý je na krtkovej torte z krabice. Ale korpus si robím sama. Nebojte sa toho, niet na tom čo pokaziť. Dobrý nápad s tou banánovou šľahačkou. Nabudúce skúsim do nej primiešať kúsky banánov, prípadne iného ovocia.

  • Zdeňka | 7. 2. 2007 21:05

    Nejsem zastáncem moučníků "z krabice",ale Krtkův dort je vyjímka.Jednou jsem si ho na něčí doporučení koupila a hrozně nám zachutnal.Výborné těsto a vynikající banánová šlehačka,no prostě lahoda.Nevím,jestli bych s falešným uspěla,ale třeba ho taky někdy zkusím.A udělala bych to tak,jak píše paní Andra.

  • Andra | 5. 2. 2007 10:14

    Ja plním krtkovu tortu nasledovne: asi 1 cm od okraja narežem korpus dookola a vydlabem cesto asi do hĺbky 1/3 korpusu tak, že vznikne niečo ako miska s rovným dnom. Dno potriem džemom a po celej ploche uložím po dĺžke prekrojené banány. Šľahačku zmiešanú s čokoládovým hoblinkami navŕšim do tvaru kopčeka a posypem rozmrvenými "dlabancami" korpusu. Banány sa takto nešmýkajú.

  • Drahuše | 4. 2. 2007 18:54

    Dort byl vynikající. Jen jsem měla dva malé problémy. 1) Při našlehání žloutků s cukrem a olejem, jsem nemohla vmíchat mouku z kakaem - přidala jsem pár lžic vody. 2) Nakrájené banány mi po džemu sjížděly dolů - na krajích jsem je připíchla parátky.

  • englicka marketa | 14. 12. 2006 18:39

    jaksi jsem zapomněla že do těsta přimícháme olej prosím redakci o opravu.Děkuji

  • Irena Klasová | 14. 12. 2006 13:08

    Díky za tip na víkend:-),vypadá to lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hořká čokoláda Kakao Olej Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

379
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
197
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
147
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
113
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
109
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Charitativní aukce Blesku na pomoc opuštěným zvířatům PŘIHOĎTE TLAPKÁM: Získejte »žezlo« královny Gábiny!

Charitativní aukce Blesku na pomoc opuštěným zvířatům PŘIHOĎTE TLAPKÁM: Získejte »žezlo« královny Gábiny!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact